Bornova'da 2 Canlı Bomba Yakalandı Bornova'da 2 Canlı Bomba Yakalandı
Bornova Belediyesi, özellikle Cumartesi ve Pazar günleri yoğun bir talep alan Forum Bornova Alışveriş Merkezi bölgesindeki çevreyolu kavşağını rahatlatacak geniş kapsamlı bir plan çalışması yaptı. Kavşak düzenlemesi ve altgeçit yapımını kapsayan plan çalışması önceki gün gerçekleştirilen Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi. Bornova Belediyesi’nin yaptığı plan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandıktan sonra yapım çalışmaları başlayacak. Kavşak düzenlemesi ve altgeçit yapımında Bornova Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü üzerlerine düşen kısımlarla ilgili yatırımları yapacak. Çevre yolunun Forum Bornova kesiminde özellikle Cumartesi ve Pazar günleri çok büyük yoğunluk oluşuyor. Onbinlerce İzmirlinin kullandığı yolda trafik sıkışıklığı nedeniyle büyük sıkıntı çekiliyor. Kimyacılar Sitesi’nin de bulunduğu Altındağ Çamdibi bölgesinden Forum Bornova tarafına yaya olarak geçmek mümkün olmuyor. Çevre yoluyla Aydın yönünden, Buca-Çeşme yönünden gelen araçlar, Bornova yönünden ise gerek viyadüğü kullanarak, gerek hastane yönünden gelen araçlar büyük trafik sıkışıklığına neden oluyor. Bu sıkışıklığı ortadan kaldırmak ve yaya geçişini sağlamak için bu bölgede kavşak düzenlemesi, giriş çıkışlar ve yaya altgeçidi yapılıyor. Mecliste kabul edilen planla on binlerce insanın her hafta sonu yaşadığı sıkıntıya çözüm ürettiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Kavşak düzenlemesinin yapımı konusunda Karayolları Bölge Müdürlüğü ile de birlikte çalıştık ve mutabık kaldık. Yaptığımız bu çalışmayla trafik akışını sağlamak ve vatandaşların rahatsızlığını ortadan kaldırmak istiyoruz” dedi.
ÜÇ KURUMA İŞ DÜŞÜYOR
Kavşak ve altgeçidin yapımı konusunda en önemli aşama olan planlamayı tamamladıklarını yapım konusunda ise üç kuruma görev düştüğünü belirten Başkan Sındır, “Çevreyolu üzerindeki kısımlar Karayolları Bölge Müdürlüğü, bağlantılı anayollar Büyükşehir Belediyesi, sokak ve geçiş güzergahlarındaki kısımlar ise Bornova Belediyesi tarafından yapılacak. Büyükşehir Belediye Meclisi onaylar onaylamaz yapım çalışmaları başlayacak. Yapım işlerinin çok büyük bir maliyeti yok. Önemli olan planlamaydı” diye konuştu.
Başkan Sındır, Ayakkabıcılar Sitesi’nin bulunduğu Pınarbaşı-Işıkkent inişinde de ciddi bir trafik sıkışıklığı yaşandığını, buradaki sorunu ortadan kaldırmak için de bu bölgenin biraz gerisindeki Hurdacılar Sitesi bölgesinde kavşak düzenlemesi yapmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bu çalışmayı da Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birlikte yaptıklarını söyleyen Sındır, “Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin de bize destek verdiğini biliyorum. Buradaki karmaşayı da en kısa sürede meclis kararı alarak çözüme kavuşturacağız" dedi. Plan kapsamındaki altgeçit düzenlemesiyle Forum Bornova’dan Kimyacılar Sitesi’nin de bulunduğu Altındağ-Çamdibi bölgesine yaya geçişinin de mümkün olacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Şu anda yayalar atlayarak, zıplayarak karşıya geçmeye çalışıyor. Bu da çok riskli ve tehlikeli. Karşıdan karşıya geçiş yok” diye konuştu. Kavşak düzenlemesiyle Forum Bornova’ya geçişler, şimdikinden daha ileriden viyadük altından dönüşle verilecek. Forum Buornova’dan çıkan araçların Buca-Çeşme ve Aydın yönü ya da Çiğli-Çanakkale yönüne geçişleri düzenlenecek. Ayrıca otoyoldan Kimyacılar Sitesi’ne geçecek olan araçlar da çevreyolunu kullanacak.
Editör: TE Bilişim