İzmir'de Büyük Sevinç Göztepe, Süper Lig'e Yükseldi İzmir'de Büyük Sevinç Göztepe, Süper Lig'e Yükseldi
 Galatasaray’ın evinde Eskişehirspor’u 3-0 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini, “Kesinlikle takım olarak daha iyiye gidiyoruz” dedi. 

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray, TT Arena Stadı’nda oynanan karşılaşmada Eskişehirspor’u 3-0 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri ve futbolcuları açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, karşılamaya iyi başladıklarını ifade ederek, “Bugün iyi oynayan ve galibiyeti hak eden Galatasaray vardı. İlk yarı çok pozisyona girdik ama değerlendiremediğimiz pozisyonlarda oldu. Eskişehirspor’un iyi bir takım olduğunu kabul etmek gerek. Kesinlikle takım olarak daha iyiye gidiyoruz.

Devre arasında çalışma şansı bulduk arkadaşlarımızla. Daha iyi olmamız ve geliştirmemiz gereken konular var” diye konuştu.
Gaziantepspor maçında kötü oynamadıklarını hatırlatan Mancini, “İyi oynayan ve pozisyona giren bir Galatasaray vardı. İlk yarı bazı pozisyonları değerlendiremedik. Gaziantepspor’un hakkını yememek lazım. Evinde iyi oynuyorlar. Dediğim gibi geliştirmemiz ve daha iyi oynamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Takımın gösterdiği performansın önemli olduğunu ifade eden İtalyan teknik adam, “Fenerbahçe’nin zor maçları var ama önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz maçlarımızı kazandıktan sonra Fenerbahçe’yi bekleyeceğiz” açıklamalarında bulundu.
Roberto Mancini, dün bir gazetede yer alan habere çok şaşırdığını itiraf ederek, “Normalde gazete okumuyorum ama dün şansa bir haber gördüm. Fatih Terim’in takımı yanlış ve kötü kurduğu gibi bir şeyler yazılmış. Bu haberler yalandır. Bunu kim yaptı hatırlamıyorum ama bu haberi yapan yalancıdır diyebilirim” şeklinde konuştu.
Galatasaraylı futbolcu Ceyhun Gülselam, bugün galibiyet alarak geçen hafta Bursaspor’dan alınan 3 puanı süslemek istediklerine vurgu yaparak, “Mutlak bir galibiyet şarttı. İyi oyun ve mücadele ile bunu başardığımıza inanıyorum. Umarım böyle devam ederiz ve hedeflerimize ulaşırız” sözlerine değindi.
Galatasaray camiasına teşekkür ettiğini belirten sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Alex Telles, “Beni evimde gibi hissettirdiler. Takım arkadaşlarımda aynı şekilde. Ev sahibi olduğumuz ilk maçta bana destek oldular. Taraftara teşekkür ediyorum. Zor bir maçtı. 3 puan almamız gerekiyordu.

İyi oynayan bir Galatasaray vardı. Golü erken bulduk. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Ben her gün daha iyiye gitmek isteyen bir oyuncuyum. Mutlaka maç içerisinde performansıma baktığımız zaman iyi olduğumuzu düşünüyorum. Ama her gün üzerine koyarak maçlara taşımak istiyorum, performansımı.

Galatasaray taraftarının, buraya gelmeden de ne kadar büyük bir taraftar olduğunu biliyordum. Burada da yaşadım ve gördüm. Brezilya ve Türk futbolunda gördüğümüz en büyük fark burada futbol kuvvet ve hıza dayalı oynanıyor. Türkiye’de tempolu oynanıyor. Fazla düşünmeden kontrol pas şeklinde oynanıyor. Ben de buna zamanla alışacağım” dedi.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın ilk bölümünün önemine değinerek, “Rakibin oluşturmak istediği baskıyı kırıp, topu iyi oynadığınız zaman, oyun sizin için iyi geçiyor.

Bunu yapamadık ve o baskıdan gol yeyip çıktık. Dolayısıyla, maçın sonraki bölümü iyi geçecekken, sıkıntılı geçti. İlk devre bir şey yapmadık. İkinci yarı ise topa hakim olduk, pozisyonlar yakaladık. Onları değerlendirseydik Galatasaray için zor olacaktı. Girdiğimiz pozisyonları ve yapamadığımız final pasları bizi zor duruma soktu.

24. günde sekizinci maçımızı oynuyoruz. Dar kadronun sıkıntılarını yaşıyoruz. Bir tarafta ligde üst sıralardan kopmamaya çalışan, diğer taraftar kupada yarı finali hedefleyen bir Eskişehirspor var. Üst üste maç oynayan arkadaşlarımızı dinlenemiyor. Bu da dezavantaja dönüşüyor. Şurada 2 Sivasspor maçı kaldı.

Bunlardan biri Çarşamba kupada final niteliğinde bir karşılaşma olacak. Artı Pazartesi yine Sivas’ta, ligde çok önemli bir karşılaşma oynayacağız. Orada da zirve mücadelesi ve Avrupa kupaları hedeflerimiz için sıralamadaki yerimizi korumak için sahada olacağız ve bunu göreceğiz. Bu iki karşılaşma bizim için final niteliğinde.

Yine oynayan arkadaşlarımızın birkaçını dinlendirip 30 günde dokuzuncu maçımızı oynayacağız. Rakipler çok geniş kadrolara sahip. Farklı farklı futbolcularla oynarken rakip takımlar, biz 3 ya da 4 oyuncumuzu değiştirebiliyoruz. Yoğunluğun artık sonuna geldik. Arkadaşlarımızın fedakarlık yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Galatasaray’ın iyi bir oyun oynadığını belirten Sağlam, “Haklı bir galibiyet aldılar. Eskişehir’den gelip bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki maçlarda iyi oynayıp, onların yüzünü güldürmeye çalışacağız” dedi.

Bir basın mensubunun, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi değerlendirmesini istemesi üzerine, iki takımın da geniş kadroya sahip olduğuna değinen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Fenerbahçe’nin bir avantajı sadece ligde mücadele etmesi. Galatasaray ise kupada, ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor.

Ama tabii 3 kulvarda da bir şeyler başarabilecek kadroya sahip. Devre arasında Mancini takıma 9 takviye yaptı. Böyle bir yoğunluğa hazırlar. Fenerbahçe karşısında biz kendi sahamızda oynarken, taraftarımızın da desteği ile iyi oyun ortaya koyduk. Galatasaray ile ilk devredeki maça baktığımızda orada da farklı bir görüntü yoktu.

Bu atmosferde böyle takımlarla oynamak kolay değil. Bugün burada bunu yapamadık. İlk devrede Fenerbahçe maçında direnç ortaya koymuştuk ama bugün bunu yapamadık. Böyle yoğun bir fikstürde zorlanıyoruz. Mancini de bunu Tokatspor maçında dile getirdi. Biz bu konuda diğer arkadaşlara göre dezavantajlıyız. Oyuncularımız fedakarlık yapacak, biraz daha çalışacak. Bu şekilde hem ligde, hem de kupada yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kırmızı-siyahlı takımın tecrübeli futbolcusu Hürriyet Göçer, “Buraya galibiyet için geldik. Ama hiç ummadığımız bir mağlubiyet aldık. Galatasaray iyi başladı ve golü buldu. İkinci golden sonra kontra ataklar denedik. Yakaladığımız pozisyonlardan biri gol olsa farklı olurdu. Eskişehirspor büyük bir kulüp. Toparlanıp Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz” diye konuştu.
Maçın bazı bölümlerinde iyi oynadıklarını vurgulayan Eskişehirsporlu futbolcu Lawal, “Maalesef istemediğimiz sonuçlarla ayrıldık. Biz en kısa sürede toparlanıp Avrupa kupalarına katılma adına bütün mücadelemizi göstereceğiz” sözlerine değindi.

spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray, kendi evinde Eskişehirspor ile karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
6. dakikada Hajrovic’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Burak’ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
8. dakikada savunmanın hatasında araya giren Melo’nun ceza sahası dışı sağ çaprazından sert vuruşunda top auta gitti.
14. dakikada Erkan’ın pasında ceza sahası dışında Hürriyet’in topa gelişine vuruşunda kaleci Muslera son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.
27. dakikada Erkan’ın sağ kanattan ortasında topa iyi yükselen Servet’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.
28. dakikada Akaminko’nun hatalı pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Sneijder’in aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
32. dakikada Sneijder’in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa iyi yükselen Chedjou’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0
36. dakikada Bienvenu’nun sol kanattan çizgiye inerek ceza sahasına çevirdiği topu kaleci Muslera son anda çeldi. Arkaya açılan topu kontrol eden Jorquera’nın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Hürriyet’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.
38. dakikada Selçuk’un ara pasında Burak’ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada Sabri’nin ara pasında sağ kanatta topla buluşan Hajrovic’in ceza sahasına içine çevirdiği top Akaminko’dan sekti. Seken topu Tarık uzaklaştırdı.
53. dakikada Bienvenu’nun ara pasında topla buluşan Jorquera’nın ceza sahası içine girer girmez vuruşunda kaleci Muslera’dan dönen top savunmada kaldı.
58. dakikada savunmanın hatasında araya giren Sabri’nin ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci Boffin’den seken top savunmada kaldı.
65. dakikada Sabri’nin pasında ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Hajrovic’in çalımlarla ceza sahasına girerek vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Boffin’den döndü.
72. dakikada Erman’ın sol kanattan çizgiye inerek içeri çevirdiği topu kaleci Muslera son anda Necati’den önce kontrol etti.
83. dakikada Sneijder’in sol kanattan pasında ceza sahası dışı sağ çaprazda Emre Çolak’ın topa gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Boffin’de kaldı.
88. dakikada Burak’ın pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Sabri’nin sert vuruşunda kaleci Boffin meşin yuvarlağı kornere çeldi.
89. dakikada Selçuk’un pasında sol kanatta topla buluşan Emre’nin ceza sahasına girer girmez sert vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
90+2. dakikada Burak’ın sağ kanattan ceza sahası içine ortasında topla buluşan Umut’un gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-0
90+4. dakikada Sabri’nin sol kanattan pasında ceza sahası dışında topla buluşan Ceyhun’un sert vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Cüneyt Çakır xx, Bahattin Duran xx, Tarık Ongun xx
GALATASARAY: Muslera xx, Sabri xx, Chedjou xx, Ceyhun Gülselam xx, Hakan Balta xx, Hajrovic xx (Emre Çolak dk. 69 xx), Melo xx, Selçuk xx, Alex Telles xx (Veysel Sarı dk. 84 x), Sneijder xx (Umut Bulut dk. 89 xx), Burak Yılmaz xx
YEDEKLER: Ufuk, Koray Günter, Yekta, Berk İsmail
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin xx, Tarık Çamdal xx, Akaminko x, Servet xx, Özgür xx, Kamara x, Hürriyet xx (Aytaç dk. 78 x), Raheem Lawal x (Erman Kılıç dk. 72 xx), Erkan Zengin xx, Jorquera xx, Bienvenu x (Necati Ateş dk. 62 xx)
Editör: TE Bilişim