Bostanlıspor  Yine Türkiye Şampiyonu Bostanlıspor Yine Türkiye Şampiyonu
 Kebba Satou Touray, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Toplantıda İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Başkanı ve Gambiya Fahri Konsolosu Asuman Nardalı Tokuş ile Gambiya Yatırım Ajansı CEO’su Fatou Mbenga Jallow arasında iki ülke işkadınlarının işbirliği yapmasına ilişkin protokol de imzalandı. 
Gambiya Ticaret Sanayi Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Kebba Satou Touray ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret etti. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Afrika’nın en küçük ve en güzel ülkesi olan Gambiya’dan heyet ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Bakan Touray’ı tekrar İzmir’de ağırladıklarını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu: “Gambiya heyeti kısa süreli Türkiye ziyaretleri sırasında çok önemli iş görüşmeleri yaptı. Gambiya ile ilişkilerimiz çok kısa süre önce başladı ama çok hızlı ilerliyor. Devlet Başkanları düzeyinde dahi karşılıklı güçlü dostluklar var. Gambiya’nın EXPO adaylığımıza önemli katkı yapacağına inanıyorum” 

İZMİR'İN ÖNEMİ ARTACAK
Gambiya Ticaret, Sanayi Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Kebba Satou Touray ise 5 ay sonra tekrar İzmir’de olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, yine çok sıcak bir karşılama gördüklerini söyledi. Gambiya ile Türkiye arasında kısa süre öncesinde karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için çok önemli temeller atıldığını belirten Touray, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara’da dün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret ettik. Karşılıklı işbirliğinin artırılması için bir protokol imzaladık. Çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşması üzerinde çalışıyoruz. Türkiye ile ilişkilerimiz de İzmir çok önemli ve merkez bir şehir. İzmir’in önemi 2020 yılına kadar artacaktır. İzmir’in EXPO 2020 adaylığına tam destek veriyoruz. Size iyi şanslar diliyoruz. Sizin için sadece oy kullanmakla kalmayacak, sizin için çalışacağız da” 
Türkiye’den işadamları heyetinin Gambiya’ya gelmesi için çalıştıklarını ve İzmirli işadamlarını beklediklerini belirten Touray, Demirtaş’a, “Seçimleriniz olduğunu biliyorum. Seçimlerde de size bol şanslar diliyorum ve seçimlerden sonra sizi ülkemize bekliyoruz” dedi. Touray, iki ülke arasındaki ticaretin şu an istenilen düzeyde olmadığını ama bunun 2015’e kadar 10 kat artırılabileceğini söyledi.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Gambiya’nın açık desteğinin çok önemli olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gambiya’nın etrafındaki ülkeleri etkileyerek Afrika’dan alacağımız desteğin artmasını diliyoruz. Gambiya, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu’na (Ecowas) giriş ve başlangıç noktası olabilir. Ecowas üyesi 14-15 ülkenin EXPO’da oyu var ve bu oylar çok önemli ” 
Gambiya’dan, Ecowas ülkelerinin EXPO oylamasında desteğini almak için yardım talep ettiklerini hatırlatan Demirtaş, Gambiya’nın Paris Büyükelçisinin kısa süre sonra kendilerini bu Afrika ülkeleri ile Paris’te bir araya getireceğini söyledi.
Toplantıda İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Başkanı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Gambiya Fahri Konsolosu Asuman Nardalı Tokuş ile Gambiya Yatırım Ajansı CEO’su Fatou Mbenga Jallow arasında iki ülke işkadınlarının işbirliği yapmasına ilişkin bir protokol imzalandı. Toplantıya İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Gambiya Ankara Büyükelçisi Gibril S. Joof, Gambiya Ticaret ve Sanayi Odası CEO’su Almami Taal, Gambiya Yatırım Ajansı Üst Düzey Yöneticisi Abdoulie Hydara, Gambiya Yüksek Eğitim Kurumu Kıdemli Okutmanı Dr. Mustafa Fanneh de katıldı.

Editör: TE Bilişim