Milli Takım Tepetaklak  Avusturya 6-1 Türkiye Milli Takım Tepetaklak Avusturya 6-1 Türkiye
Ailesi Ödemişli olan ve üç sezondur Spor Toto Süper Lig ekibi Gaziantepspor’da top koşturan Cenk Güvenç, edinilen bilgilere göre UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Atletico Madrid ile 2 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun kulübü olan İspanyol ekibinde ilk yıl B takımda forma giyeceği ifade edilen 21 yaşındaki oyuncu eğer performansı beğenilirse sözleşmesinin kalan 2 yılında A takımda forma giyebilecek. Atletico’nun Los Angeles'ta yapılacak hazırlık kampına da götürüleceği öğrenilen genç futbolcunun İspanya’da forma giyecek olması Ödemiş’te yaşayan ailesini sevince boğdu.

ATLETICO’DAKİ ÜÇÜNCÜ TÜRK OLACAK


1991 Selingenstadt, Almanya doğumlu olan genç futbolcu önce Türk milli takımını seçerek Milli Takım altyapısında 15 kez forma giymiş ardından Türkiye’de Gaziantepspor formasıyla Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ekiplere karşı forma giydikten sonra son iki sezonda fazla forma şansı bulamamıştı. Arda ve Emre’den sonra Atletico’nun üçüncü Türk futbolcusu olarak savunmada görev alacak Güvenç, fizik üstünlüğü ve çabukluğuyla beğeni topluyor.

AVRUPA’NIN ÜST LİGLERİNDE OYNAMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Daha önce Ödemiş’e geldiğinde Ödemişli olan annesi Semra Güvenç ve babası Ethem Güvenç ile birlikte Saracoğlu Stadyumu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan genç futbolcu, amaçları arasında Avrupa’nın üst liglerinde forma giymek olduğunu ve A Milli Takım’da görev olduğunu söylemişti.

2009’da ilçedeki yerel bir gazetede yayınlanan röportajında örnek aldığı ismin şuan İspanyol ekibi Valencia’da forma giyen Türk futbolcu Mehmet Topal olduğunu söyleyen genç oyuncu, bir sürpriz olmazsa Topal ile aynı ligde top koşturacak.

Ödemiş Haberleri




Editör: TE Bilişim