Gültekin İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Süleyman Arslanboğa “Egekent 2'de hayata geçirdiği konut ve yaşam projeleri olan, Esmira Suites, 2 etaptan oluşan Ponti Konakları ile İzmir’ lilere ulaşılabilir fiyatlarla modern bir yaşam sunuyor. İzmir’in konut ihtiyacına modern yaşam tarzlarını kapsayacak şekilde cevap veren projelerinde; 2+1, 3+1 ve özel teraslı 4+1 dubleks daireler bulunuyor.”

Ege'nin incisi İzmir'de Bornova ve Karşıyaka gibi ilçeler gelişim açısından zirveye ulaştı. Bu bölgelerdeki nüfus yoğunluğunun artması nedeniyle, İzmir kuzey yönünde gelişmeye başladı. İzmir' in büyüme yönü olan kuzeye inşa edilen Esmira Suites ve Ponti Konakları, konumu itibarı ile de prim potansiyeli yüksek bir bölgede bulunuyor. Çevre Yolu, İZBAN, Çanakkale Otoyolu ve Manisa şehir merkezine doğrudan ulaşım sağlayan İzmir-Manisa Otoyolu, bu bölgeden geçiyor. Bu sayede Esmira Suites ve Ponti Konakları sakinleri, Manisa Merkez’e ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne kolayca ulaşabiliyor. Ayrıca İzmir sanayisinin kalbi konumunda olan Aliağa, projelerin yanı başında yer alıyor. Bölgedeki değişimin yeni yüzü olmaya aday olan projeler, konum avantajı ve ulaşılabilir fiyatlarıyla, İzmirliler'in geleceğe umutla bakmasını sağlıyor.

‘Yatırım değeri yüksek ’

“Projelerimiz, İzmir’in son 3 yıl içerisinde ciddi anlamda değer kazanan bölgesi Egekent 2 bölgesin de yer almaktadır. Bunun birçok nedeni var. Öncelikle bölgenin yatırım açısından değeri yüksek, örneğin; Üç yıl önce prime doymuş bölgelerden alınan bir gayrimenkulün ikinci el satış fiyatların da çok hızlı bir artış görünmezken, Egekent 2 bölgesinden alınan gayrimenkullerin ikinci el satışları yatırımcısına %70 oranında kazanç sağladığını rahatlıkla söyleye biliriz.

“Bitişik nizam binalar yok.”

Feyza Altun Gözaltına Alındı! Feyza Altun Gözaltına Alındı!

Ayhan Gültekin İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Süleyman Arslanboğa “Geçmiş satışlarımıza baktığımızda bizi tercih etmiş olan daire sahiplerimizin büyük çoğunluğu Karşıyaka ve Mavişehir gibi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde oturanlar tercihlerini bizim projelerimizde kullanmayı seçmişlerdir. Artan trafik yoğunluğu nedeniyle iş çıkış saatlerindeki tıkanıklıklar, bu bölgede yaşanmadığı gibi çevre yolu bağlantısı ile işten eve rahat ve huzurlu bir yolculuk önemli bir tercih sebebidir. İnşaatların üst düzey kalitesi hem de bölgenin genel anlamdaki sakin ve kendine has duruşundan kaynaklanmaktadır. İlaveten gecekondulaşmanın olmadığı, sıkışık ve çarpık kentleşmenin aksine estetik ve ferah yapılaşmanın oluşu, gürültü ve görüntü kirliliğinden uzak, sakin ve huzurlu olması bölgeyi daha da cazip hale getirmiştir. Çevre yolu, ulaşım seçeneklerinin çokluğu ve servis güzergahında oluşu; İzmir’in kuzey ve güney merkez lokasyonlara ayrıca sahil şeridine süratli ulaşma imkanı sağlamıştır. Üniversitelerin bulunması kolej ve kreşlerin çok sayıda oluşu, çocukların güvenle oynayabileceği geniş alan ve parkların olması, Üniversite hastanesi devlet hastaneleri ve özel hastanelere yakın oluşu bölgeye olan talebi arttıran diğer sebepler arasındadır. Bu minvalde hem emekliler ve çalışanların. Hem de eğitim gören gençler ve çocuklarımızın ihtiyacını karşılayan bir semt olmasından dolayı tercih edilmektedir. İlçe olma özelliği taşıyacak kadar hızla büyüyüp gelişmeye devam eden Egekent 2, artan talep üzerine adeta İzmir’in merkezi konumunda bölge haline gelmektedir.

‘Konut almanın tam zamanı’

Gültekin İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Süleyman Arslanboğa “Devlet bankalarının konut kredilerinde yaptığı indirimle beraber, üretici maliyetlerinin mevcut tüketici enflasyonuna yansımadığını hepimiz biliyoruz. TÜİK’in belirlediği maliyet enflasyonu 2019’un ilk yarısında analiz firmalarının hesapladığı markalı satış konut fiyat endexinin üzerine geçti. Özetle inşaat maliyetlerinin satış fiyatlarının üzerinde olduğu görünmektedir. Bununla beraber önümüzdeki dönem için zam yapma potansiyelinin ötesinde mecburiyeti açıkça görünmektedir. Değişen bu oranlar henüz gayrimenkul fiyatlarına yansımamış iken, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen herkesin kararını hızlı vermelerini tavsiye ederim..”dedi

Editör: TE Bilişim