Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde I.A. adlı bir vatandaşı cep telefonuyla arayan dolandırıcılar, kendilerini adli yetkili olarak tanıtıp, "Gezi olaylarına katıldınız, hakkınızda adli işlem başlatılacak ve 3-4 yıl hapis yatmanız gerecek. Eğer, soruşturmanın başlatılmamasını istiyorsanız vereceğimiz hesaba 10 Bin TL para yatırmanız gerekiyor." diyerek vatandaşları dolandırmaya kalktı.

Bir vatandaş, Anadolu Ajansı'nın (AA), polisin "telefonda para isteyen kişi dolandırıcıdır, polis 155'ten kimseyi aramaz" uyarısını aktaran haberini internet sitelerinde okuduktan sonra kendisini arayanın polis değil, dolandırıcı olduğunu anladı ve polise başvurdu. Kendisine polis süsü veren dolandırıcı, filmlere konu olacak operasyonla suç üstü yakalandı. Zanlı, adliyeye sevk edildi.
      
Telefon dolandırıcıları, 27 Ağustos Salı günü Ataşehir'de yaşayan İ.A. isimli emekli bir vatandaşı arayarak, polis olduklarını, banka hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini, suçluların yakalanması için düzenlenecek operasyona gereken parayı vermesi gerektiğini söyledi.
      
Aynı gün polisin telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardığı "Polis 155'ten kimseyi aramaz" başlıklı haberi yayınladı.
      
AA'nın haberini internet siteleri aracılığıyla okuyan İ.A, kendisini arayanların polis değil, dolandırıcı olduğunu anlayarak, en yakın karakola gitti.
      
Olayı polise anlatan İ.A, emniyet güçlerinin direktifleri doğrultusunda, telefonda konuştuğu dolandırıcıya gereken parayı vereceğini söyledi. Telefon dolandırıcısı İ.A'ya hazırladığı parayı siyah bir poşet içerisinde Maltepe Köprüsü civarında bulunan bir parktaki ağacın altına bırakmasını istedi.
      
İstenileni yapan İ.A, çevresinde polisin tertibat aldığı parkta belirtilen yere içi kağıt dolu poşeti bıraktı. Dolandırıcı, İ.A. uzaklaştıktan bir süre sonra ağacın altındaki poşeti alırken polis tarafından suç üstü yakalandı.
      
Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi.
      
DOLANDIRICILIK HALA SÜRÜYOR...DİKKAT !
      
Basında çıkan telefon dolandırıcılarına yönelik kapsamlı haberlere rağmen son 2 gün içerisinde İstanbul'da 3 kişi telefonda dolandırıldıkları gerekçesiyle polise başvurdu. Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılara, Bahçelievler'de yaşayan bir kişi 21 bin lira, Ümraniye'de oturan bir vatandaş 50 bin lira ve Kağıthane'de oturan bir kişi de 31 bin lira kaptırdı.
Editör: TE Bilişim