"Başkan Tugay: Türkiye’nin en büyük sivil toplum yerleşkesini İzmir'de yapacağım" "Başkan Tugay: Türkiye’nin en büyük sivil toplum yerleşkesini İzmir'de yapacağım"
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada avukatlar, tutuklu sanıkları savunarak tahliyelerini istedi. Akşam saatlerine kadar süren davanın ardından mahkeme heyeti, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ile Grand Plaza Eski Müdürü Muharrem Derbentoğulları'nın tahliyesine karar verdi; diğer sanıkların delillerin tam toplanmadığı için tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme başkanının kararı açıklamasından sonra duruşma salonunda bulunan ve tahliye bekleyen tutuklu yakınları, karara tepki göstererek göz yaşı döktü. Dışarda toplanan çok sayıda kişi ise, tutukların bulunduğu cezaevi araçlarını yumrukladılar. Öfkeli kalabalık bir süre yürüyüş yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

KOCAOĞLU: "ADALET TECELLİ ETMEDİ"
Tüm duruşmalara katılarak hakkındaki iddialara yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'na; son gün yapılan karar duruşmasında çok sayıda milletvekili, partili vatandaşlar destek verdi. Mahkeme başkanının kararı açıklamasının ardından beraberindeki milletvekilleri ve avukatlar ile birlikte Kocaoğlu adliye dışına izdiham nedeniyle güçlükle çıkabildi.
Adliye önünde davayı değerlendiren Azizi Kocaoğlu, "Davanın başından sonuna kadar ben ve bürokrat arkadaşlarım tüm iddialara yanıt verdik. Bu davada maalesef ve maalesef adalet tecelli etmedi. 160 yıllık belediye tarihinde, bu dava en adaletsiz dava olarak tarihe geçecek. Torbalıda söylemiştim; sadece ve sadece adalet istiyoruz" dedi.
Kocaoğlu, daha sonra sevgi gösterileri arasında yürüyerek mahkumların çıktığı bölüme doğru gitti. Kocaoğlu, mahkum araçlarının gitmesinden sonra adliyeden ayrıldı.
Editör: TE Bilişim