Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Mövenpick Otel’de gerçekleşen çalıştaya İzmir’deki konu ile ilgili kamu, özel, sivil toplum kuruluşları ve üniversite temsilcilerinin yanı sıra TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi ulusal kuruluşların temsilcileri de katılım sağladı. 50 kişinin yer aldığı Yenilik Çalıştayı'nda, İzmir’de Ar-Ge ve yenilik potansiyelinin nasıl geliştirilebileceği masaya yatırıldı.
Açılış konuşmasında İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, İzmir’de sanayinin teknoloji içeriği güçlü ve katma değeri yüksek ürünlere doğru yapısal bir değişime gitmesini amaçladıklarını belirterek, çalıştayda yapılan tespit ve somut eylem önerilerinin İzmir’in yenilik kapasitesinin geliştirilmesi ve bu amaca yaklaşmak açısından önem taşıdığını belirtti.
6 STRATEJİK ÖNCELİK BELİRLENDİ
İZKA Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Uzmanı Saygın Can Oğuz, İzmir Yenilik Stratejisinin oluşturulması kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Mevcut durumun tespitine yönelik analiz sonuçlarına göre, bölgede yapılması gerekenleri 6 Stratejik Öncelik altında şu şekilde sıraladı: "İzmir’in Araştırma Altyapısının Güçlendirilmesi. Bilim, teknoloji ve yenilik alanında kurumsal yapılanma ve kapasitenin geliştirilmesi. Bilim, teknoloji ve yenilik alanında insan kaynaklarının geliştirilmesi. Araştırma Sonuçlarının Ticarileşmesinin Desteklenmesi. İzmir’in yenilik ekosisteminin iyileştirilmesi. İzmir’de Ar-Ge, yenilik ve girişimciliğinin finansmanının geliştirilmesi."
Dört oturumda gerçekleşen çalıştayda, katılımcılar İzmir’de söz konusu stratejik önceliklere yönelik atılacak adımları tartıştı. Kısa, orta ve uzun vadede farklı kuruluşlar tarafından yapılması gerekenlerin "hedefler ve eylemler" olarak belirlendiği çalıştayın sonuçları, önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

Editör: TE Bilişim