Cemil Tugay mal varlığını açıkladı Cemil Tugay mal varlığını açıkladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'da duruşmayı izlemek için adliyeye geldi. Adliye önünde bir açıklama yapan Matkap Azizi Kocaoğlu ve ekibine güvendiğini belirterek, "Bu davada temel amaç sosyal bir araştırma değil siyasi bir sonuç alma
çabasıdır" dedi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın dokuzuncu gününe, tutuklu sanıklar ile aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Azizi Kocaoğlu'nunda bulunduğu tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu ile geldiği adliyede partililer tarafından alkışlar ile karşılandı. Duruşmanın bugünkü bölümünde avukatlar savunma yapacak. Duruşma sonunda mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk durumuyla ilgili karar verecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'da duruşmayı izlemek için adliyeye geldi. Adliye önünde bir açıklama yapan Matkap " Bu davanın bu boyutlara gelmesinde en önemli neden siyasetin yargıyı kuşatma çabalarıdır. Burada temel amaç İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yıldırmak, sindirmek, pasifize etmek ve etkisiz hale getirmek ve diğer belediyelere gözdağı vermektir. Burada davacı tarafkamu hukuku ve kamu görevlileri davalı taraf ise Büyükşehir Belediyesi. Bize göre asıl davalı ve davacı taraflar farklıdır. Davacı taraf cumhuriyetin temel değerleriyle kavgalı AK Parti'nin siyasal anlayışıdır. Davalı taraf ise cumhuriyetin temel değerlerine yürekten bağlı İzmir seçmenidir. AK Parti seçim alanlarında sandıktan bükemedikleri bilekleri yürütmeden aldıkları güçle ne yazık ki bükmeye çalışmaktadır. AK Parti'nin siyasal anlayışında seçim kazanmak için her kuralsızlık geçerlidir" dedi.

CHP'liler olarak Azizi Kocaoğlu'na ve ekibine güvendiklerini belirten Matkap, " Biz uzun zamandır sayın Kocaoğlu'nun siyasi birikimlerinden yaralanamıyoruz. Bu diğerlerine de yansıyor. Buradaki diğer amaç CHP iktidarının önüne de engeller koymaktır. Fakat şu unutulmamalıdır. Günümüzde demokrasinin norm ve standartla o kadar yükseldi ki askeri darbeler dahi sorgulanır hale geldi. Hiç unutulmasın bu sivil darbelerde muhakkak sorgulanacaktır. Kimse umudunu kaybetmesin CHP'liler olarak kendimize çok güveniyorum, Aziz Kocaoğlu ve arkadaşlarına çok güveniyoruz ve yargıya güvenmeye devam etmek istiyoruz. Bugün büyük umutla geldik umarım hepimiz duruşmadan sonra çok mutlu bir şekilde ayrılacağız" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ve beraberindeki CHP'li milletvekilleri Musa Çam, Hülya Güven Mustafa Moroğlu ile birlikte davayı izlemek için adliye binasına girdi. Belevi beldesi köylü kadınları da Azizi Kocaoğlu'na destek için adliye binası önünde toplandı.
Editör: TE Bilişim