13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Projeye Türkiye'nin 23 şehrindeki 39 okuldan 61 öğretmen ile birlikte toplam 239 kişi katılacak. Bu yıl ilki düzenlenecek yarışmada jüri tarafından Fizik, Kimya, Biyoloji, Enerji ve Mühendislik alanlarında seçilen bilimsel çalışmalar iki gün İzmir Özel Fatih Kolejinde sergilenecek. Türkiye'de 1. yapılacak proje için İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Özel Fatih Koleji Kurucu temsilcisi Necdet Doğanata, Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata ve
Doğanata Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü Ümit Karademir açıklamalarda bulundu.
İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Özel Fatih Koleji Kurucu temsilcisi Necdet Doğanata; "Dünya birinciliğine oynuyoruz. İrademiz cüzi olsa da sahip olduğumuz netice inanılmaz. Hele ki işlendikten sonra uyuyan kabiliyetleri uyandırmak gerekiyor. Bu projeyle 10 yılda bir asırlık mesafe kat edilecek" dedi. Bilimlerin eriştiği noktaya göre erişilecek noktanın sıfır olduğunu ifade eden Doğanata, şunları söyledi: "önümüzde keşfedilebilecek çok imkanımız olacak. Dünyada birçok odun bir günde tüketiliyor. Herkesin bedavaya ısınacağı seviyelere geleceğimize inanıyorum. Küçük dimağlardan çok güzel neticeler çıkıyor. Projeye bilimsel projesiyle katılan her çocuğa stand verilecek. Amacımız İzmir'i bu konuda cazibe merkezi haline getirmek. Dünyada üstün zekalıların olimpiyatları var. Bütün dünya, bu kabiliyetlerin peşinde. Parmağımızın ucundaki tohumları artık fark etmeli ve bütün insanlığın aydınlatılmasına yardımcı olmalıyız."
Ülke gençleri adına mücadele verdiklerini söyleyen Doğanata Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü Ümit Karademir, şöyle konuştu: "2011'de yedi dünya birinciliğimiz oldu. Yıllardır aldığımız başarılar ne kadar bilimsel olduğumuzun kanıtıdır. Dünyada katılmadığımız bir yarışma yok. Şimdi bu çalışmaları ülkemizde de paylaşacağız. Bilimsel ekip oluşturacağız. Bu bir yarışma değil. Bir fuardır. Öğrenciler sonunda ödüllendirilecekler. İzmir Üniversitesi ve Özel Fatih Kolejinin desteğiyle bu etkinlikleri yapacağız"
TÜBİTAK'tan emekli öğretmenlerden oluşan jürisinin bulunacağı Bilimsel Çalışma Fuarı'nda, Türkiye'nin farklı illerinden gelen öğrencilere özel müzik, dans, folklor sunumu yapılacak.

Editör: TE Bilişim