Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
 Ünlü şair ve söz yazarı Benlican, sahnede 50. sanat yılını İzmirlilerle birlikte kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadı. DEÜ Sabancı Kültür Sarayı'nda, birbirinden meşhur 23 şarkısı Narlıdere Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) korosu tarafından seslendirildi. Koronun şefliğini Hüseyin Güzeltepe yaptı.
Konser, Yalçın Benlican'ın hayatını anlatan bir barkovizyon ve klip gösterimi ile başladı. Konserin verildiği salonu dolduran sanat severler, müzik dolu saatler yaşadı .Gecede, Yalçın Benlican'ın şarkıları; TRT Korosu, bestekarlar ve sürpriz sanatçılar tarafından dört saate yakın süreyle seslendirildi. Gecenin renkli konuklarından biri de, İzmirlilerin yakından tanıdığı ve bir hayır kurumu gibi çaba harcayarak, izleyicilerinin takdirlerini kazanan "Mikrop Hikmet'le biz bize yeteriz" grubu üyeleri ve "'Şiir Yolcuları", giydiği tişörtlerin üzerine yazılan mesajla Benlican'a gecenin sürprizini yaptı.
Sahnede söz alan Mikrop Hikmet, "Pek çok ünlüye şarkısını verdi. O ünlüler Yalçın Hoca'nın şarkıları ile ünlerine ün kattılar, paralar kazandılar. Hocama vefa borçları var. Ama bakın burada hiç biri yok. Varsın gelmesinler. Bu gün burada çok kıymetli konuklarımız var. Üşenmeden ve bu uğurda hiç bir engel tanımayan Kemalpaşa'dan bir otobüs dolusu kendileri engelli, ancak yürekleri engelsiz konuklar geldi" diye konuştu.
Salona sığmayan konuklar ayakta izlerken, müzik dolu bir gece geçirdiler.


İzmir haberleri
Editör: TE Bilişim