Dün başlayan şiddetli yağmurun fırtınaya dönüşmesi   İzmir'in sular altında kalmasına neden oldu. Birçok yol ve alt  geçit sular altında kalırken yeterli olmayan su mazgalları yüzünden yollarda maddi hasarlı göçükler oluştu. Vatandaşlar oldukça tepkili.

Şiddetli yağmurun etkisiyle oluşan su birikintileri sel baskınlarına sebeb olurken yollardaki mazgalların tıkanması sebebi ile yollar göle döndü. Bazı araçlar yollarda mahsur kalırken bir çok ev ve iş yerini su bastı. Yağmurun şiddetlenmesi sebibiyle bir çok dere yatağıda taştı. Vatandaşlar yapılan altyapı çalışmalarına oldukça tepki gösterdiler. Aracıyla su içinde kalan ve aracı çalışmaya bir vatandaş; ''İzmirdeki yağmurun şiddeti son yıllarda fırtınaya dönüşmeye başladı. Su birikintilerinin yaşandığı yolların belli olmasına rağmen buralarda yapılan alt yapı çalışmaları yeterli olmuyor. Çünkü yağmurun şiddeti düşünülmeden çalışma yapılıyor. Gördüğünüz gibi çalışmalar şuanda yapılıyor birde. İnsan sormadan edemiyor koca yaz neredeydiniz. Birde bu bölgenin eğimli olduğu belli  o küçük mazgallar bu suları taşımıyor. Bunu anlamak için mühendis olmak gerekmiyor'' dedi. Vatandaşların oldukça tepkili olduğu gözlendi. Bu arada sel ve su baskınlarının yaşandığı yerlerde Büyükşehir belediyesi İzsu yetkilileri anında müdahale atti. Şiddetli yağmurun çalışmalarını olumsuz etkilemesine karşılık ekipler canla başla mücadele etti.




Öte yandan şiddetli yağmur dolayısıyla mersinlideki yunus polis ekipler amirliğinin yanında bulunan altgeçit tamamen suyla doldu. Etraftaki araçların uyarılar sebebiyle kaldırılması dikkat çekti. Vatandaşlar oldukça tepkiliydi. Bu alt geçidin yıllardın tıkandığını ve bir çözüm bulunamadığını söyleyen mahalle sakinleri yetkililerden acil çözüm beklediklerini söyledi.



 Öte yandan dün oynanması gereken PTT 1. lig takımlarından  Karşıyaka - Kayseri Erciyesspor müsabakası da şiddetli yağmur sebebiyle ertelendi.

Akşam saatlerinde Bornova Atatürk Mahallesi Laka Deresi kenarında bulunan tüp depolarında çalışan Murat Ayaz ve 2 arkadaşı buraya giderek bir süre yağmuru izledi. Eve gitmek için 35 ANF 50 plakalı otomobili ile yol çıkan 34 yaşındaki Murat Ayaz, her zamanki güzerhahı olan dere içerisindeki yolu kullandı. Oluşan sel ve dere içerisinde biriken suyun içinden geçmek isteyen Ayaz, aracıyla birlikte sürüklenmeye başladı ve 15 metrelik uçurumun kenarına geldiğinde durdu. Ayaz ve 2 arkadaşı araçtan inerek, uçuruma yuvarlanmaması için otomobili tuttular. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri duruma müdahale etti. İtfaiye ile polislerin uyarılarını dinlemeyen 3 arkadaş, araçın yanından ayrılmayarak elleriyle otomobili tutmaya devam etti. Daha sonra olay yerine gelen çekici ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmayları sonucu otomobil kurtarıldı.



                                                                                METEOLOJİ UYARDI

zmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü
yetkililerinden  alınan bilgiye göre, İzmir'de özellikle Bornova, Buca ve Karabağlar ilçelerinde  ev  ve işyerlerinde su baskınlarına  sebep  olan yağışlı  havanın , Orta Akdeniz üzerinden gelen ve güney yönünden esen lodosla  etkisini  artıracağı belirtildi.  Yetkililer , gece saat 00.05'den itibaren  aralıklarla  devam eden  yağmur  nedeniyle, metrekareye 50 kilo yağış miktarının düştüğü bildirildi.

Bornova ilçesi Manavkuyu semtinde  yağmurun   etkisi  ile gölete dönüşen sokaklarda  araçların  yolda kaldığı görülürken, birçok iş yeri ve apartman girişleri de su baskınlarından nasiplendi. Gün boyunca itfaiye ekiplerinin su baskınlarına müdahaleleri sürerken, polis ekipleri yolda kalan sürücülerin güvenliği ve olası kazaların önüne geçmek amacıyla güvenlik önlemi aldı.

Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak


 Öte yandan  
Bornova'dan Evka-4 Mahallesi'ne çıkan yaklaşık 2 ay önce yeni yapılan Ersoy Caddesi, aşırı yağıştan patlayan kanalizasyon borusu nedeniyle asfalt kağıt gibi kalktı. Yol ikiye ayrılırken taşan toprak ve çakıllar etrafa saçıldı. Belediye ekipleri gelerek yolu kapattı. Çalışmalar nedeniyle yolun tek taraflı trafik akışı verileceği öğrenildi.

izmir haber

Editör: TE Bilişim