Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Türk bir bayanla evli olduğu için İzmir'de yaşamaya başlayan Gogulan, Amerikalı partneri Joe Elliot ile birlikte İzmir'in organik tarım potansiyelini alıcılara pazarlayacaklarını söyledi. Rus işadamı, Büyükşehir Belediyesi'nin organik tarım çalışması yaptığı bölgelerdeki üreticilerden ürün alarak bunları pazarlamayı çok istediklerini söyledi. Bogudan, kendilerini üreticilerle bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi yetkililerine de teşekkür etti.
DESTEĞE DEVAM
Orhanlı'da organik tarım üreticiliği yapan köylüler, ellerindeki ürünü çoğunlukla Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Tarım İl Müdürlüğü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde açılan Bostanlı'daki "Ekolojik Pazar"da sattıklarını söyledi. Üreticiler, alım anlaşması imzalanması halinde dikim mevsiminde yabancı alıcılar için ekstradan dikim yapabileceklerini ifade ettiler.
Üreticilere ellerinden gelen desteği verecekleri belirten Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı yetkilileri ise "Su Havzaları Koruma Yönetmeliği gereği havzalarda kontrollü olarak organik üretim yapılması öneriliyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak önce özellikle Tahtalı Havzası'nda organik tarıma geçilmesi konusunda köylülerimizi bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Tüm olanaklarımızı seferber ederek gerek üretim, gerekse pazarlama konusunda çiftçimize yardımcı olmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı organik tarım çalışmaları kapsamında bugüne kadar Efemçukuru, Yeni Bulgurca, Yeniköy, Ataköy, Doğançay, Değirmendere, Çatalca, Şaşal, Payamlı, Gödence ve Kavacık köylerinde organik tarıma geçiş çalışmaları yapıldı. Tahtalı Havzası'nda Efemçukuru, Yeniköy, Yeni Bulgurca ve Değirmendere'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile 131 çiftçi organik tarıma geçti. Buca köylerindeki üreticiler ve Yarımada bölgesi ile birlikte bu sayı 460'a yükseldi.


Editör: TE Bilişim