Çeşme’de Candan Erçetin Coşkusu Çeşme’de Candan Erçetin Coşkusu
Jet-Lev Türkiye Disbiritörleri Deniz Kumbasar ve Mehtap Gürsoy Tıskaoğlu, aracın turizm sektörüne farklı bir nefes getireceğini belirterek, ”Bu araç deniz sporları adına çok farklı bir boyut getiriyor. Oteller, tatil köyleri veya çeşitli kurumlar bu aracı bünyelerine katarak müşterilerine çok eğlenceli vakit geçirtebilecekler. Şu anda araca inanılmaz bir ilgi var. Nerede tanıtım gösterisi yapsak, insanlar ya fotoğraf çektirmek istiyorlar, ya da bilgi almak istiyorlar” diye konuştular.

Jet-Lev’in Alman Pilotu Veit Wunderlich ise, aracın teknik yönlerine vurgu yaparak, ”Araç kuruyken yaklaşık 14 kilogram ağırlığında olan Jet-Lev, uçmak için bir pilot yönetimindeki 250 beygirlik motoruyla su tahrikini kullanıyor. Araç için gerekli olan suyu ise, geriden gelen 10 metrelik bir hortumun bağlı olduğu insansız bot karşılıyor. Jetlev’in iki yanında bulunan hortumlardan aşağı püskürtülen basınçlı su, aracın uçması için gerekli yüksekliği sağlıyor.

Aracı kullanmak isteyenler 15 dakikalık bir eğitimden sonra uçuşlarına başlayabiliyor. Jet-Lev ile 70 kilogramlık bir pilot, 8,5 metre yükseklikte saatte 70 kilometre hızla yol alabiliyor. Pilotların, aracı kullanabilmeleri için 1,5 - 2 metre arasında uzunluğa, 40 - 150 kilo arasında ağırlığa sahip olması gerekiyor. 100 litrelik bir benzin tankına sahip olan araç, 1 ila 3 saat havada kalabiliyor.

Jet-Lev’lerle istenen yöne yatay ya da dikey 180 derece dönerek gitmek mümkün. Hem tatlı hem de tuzlu suda çalışabilen araç, içerdiği metal parçaların aşınma ve korozyona karşı dayanıklı olabilmesi için teflon kaplamalı paslanmaz çelik ve alüminyumdan üretildi” dedi.





Editör: TE Bilişim