Karşıyaka’da “Yerel Yönetimlerde Etkili Geri Dönüşüm" Karşıyaka’da “Yerel Yönetimlerde Etkili Geri Dönüşüm"
Karşıyaka Belediyesi’nin afet sonrası için hazırlıklarını anlatan Başkan Durak, “Biz bu konuda tam manasıyla hazırız. Doğal Afet merkezimiz, deniz ambulansımız, arama kurtarma aracımız, ekibimizle hazırız. Ancak, bunların yeterli olmadığını biliyoruz. Deprem değil, bina öldürür gerçeğinin de farkındayız. Bu nedenle de kent yenileme projelerine öncelik verdik.” diye konuştu.

Manisa’nın ardından Bakırköy Belediyesi ile de “Afet kardeşliği” protokolü imzalamaya hazırlandıklarını söyleyen Başkan Durak, yasaların el verdiği ölçüde sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarının altını çizdi. Karşıyaka Belediyesi’nin Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk Derneği (JİKAD) ve AKUT işbirliğiyle düzenlediği panelin diğer konuşmacıları, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile JİKAD üyesi Yumiko Nakazawa ve Yüksek Mimar Yoshimori Moriwaki oldu.

İzmir Vali Yardımcısı Adnan Tortu, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile çok sayıda davetlinin katıldığı panelde örgütlülüğün önemine dikkat çekildi. AKUT Başkanı Mahruki, “AKUT olarak 1997’den bu yana çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. 1100’ün üzerinde kurtarma çalışmasına katıldık. Yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışında da çalışma yaptık.

Birleşmiş Milletler tarafından akredite olan tek Türk ekibiyiz.” dedi. Devlet desteği almadıklarına da dikkat çeken Mahruki, “Devletin yapması gerekeni yapıyoruz, ama vergi veriyoruz. Bağışlarla ayakta duruyoruz.” diye de ekledi. Panelin Japon konuşmacıları Nakazawa ile Moriwaki de, deprem tecrübelerini konuklarla paylaşarak, ülkelerinde bu konuda yapılan çalışmaları anlattı. Panel öncesinde ise, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile AKUT Başkanı Nasuh Mahruki arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan AKUT Başkanı Mahruki, kendilerine verdiği destekten dolayı Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim