5.Uluslararası Latmos Ultra Maratonu Tamamlandı 5.Uluslararası Latmos Ultra Maratonu Tamamlandı
8 ilden 400 sporcunun yarıştığı müsabakada Mamak Belediyesi Tekvando Takımı, toplamda en çok puanı alarak takım halinde birinci oldu.  Türk sporunun daha ileri gidebilmesi için gençlerin spora yönlendirilmesi gerektiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sporun gelişimi noktasında yatırımlara büyük önem verdiklerini söyledi. Akgül, "Sporumuzun daha ileri gidebilmesi için gençlerimizi spora teşvik etmemiz gerekiyor. Spor Kulübümüzün, okullarımızın ve öğrencilerimizin yanındayız. Onların başarılarının devam etmesi için desteklerimizi sürdüreceğiz. Sporcularımız, ulusal ve uluslar arası müsabakalarda bizi başarıyla temsil ederek, hem bizi hem de Mamak'ı gururlandırdılar.

Sporun gelişimi noktasında yatırımlara büyük önem veriyoruz. Mamak'ta vatandaşlarımızın faydalanabileceği park, çocuk oyun alanları ve en önemlisi gençlerimize spor yapabileceği alanlar oluşturuyoruz. Bölgemizde kapalı spor salonu olmamasından dolayı birçok etkinlik yapılamıyordu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Mamak'a kapalı spor salonu kazandırıyoruz. Yine Türközü Mahallesi'nde yarı olimpik yüzme havuzunu da içinde barındıran ve vatandaşlarımıza birçok dalda spor yapma imkanı sağlayan yüzme havuzu ve spor kompleksimizin yapımında sonlara yaklaştık. Mamak'ın adeta Spor Merkezi olacak. Spor Okulumuz ile Mamaklılar bu tesiste her şeyi bulabilecek. Amacımız Türk sporuna zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek ve Milli Takım'ın başarılarına katkıda bulunmaktır. Aynı zamanda vatandaşlarımızın sportif faaliyetlere katılımını sağlayarak ilçedeki sportif faaliyetlerin kalite standardını üst seviyede tutmaktır. Ben başta antrenörümüz olmak üzere tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Mamak Spor Kulübü Tekvando Antrenörü Sezai Yalçın da, Başkan Akgül'ün hem spora hem de sporcuya destek verdiğini belirterek, Mamak'ı bütün müsabakalarda başarıyla temsil edeceklerini söyledi. Yalçın, "Başkanımız, spora ve sporcuya çok önem veriyor. Bunu da açıkça ortaya koyuyor. Bizim her türlü sorunumuzla yakından ilgileniyor. Başkanımızın vermiş olduğu destekle bizler de başarı elde ediyoruz. Aldığımız kupalarımız, kulüp yönetimimizin de altyapıya büyük önem verdiğini gösteriyor. Takım olarak Mamak'ı uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim