İnternetten tanıştığı kızları fuhşa sürükledi İnternetten tanıştığı kızları fuhşa sürükledi
  Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 1 Temmuz 2012'de devriye görevi yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri 01 BIV 66 plakalı otomobili durdurdu. Otomobilin sağ ön koltuğunda oturan Erdal Ö. üzerinde taşıdığı tabancayı polislere teslim etti. Aracın şoför koltuğunda oturan kardeşi Cihan Ö. ise "Ben cezaevinden yeni çıktım. Benimle niye uğraşıyorsunuz?" diyerek polislere tepki gösterdi. Ancak yapılan kimlik sorgusunda 'uyuşturucu ticareti' suçundan arandığı belirlenince gözaltına alınmak istendi.
Polislere direnen Cihan Ö., cebinden çıkardığı bıçakla polis memurlarından İbrahim K.'yı (45) sağ el parmağından, Kemal A.'yı da (38) sağ dirseğinden yaraladı. Biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirilen Cihan Ö., diğer şüpheli Erdal Ö. ile birlikte polis merkezine götürüldü. Yaralı polis memurları da hastanede ayakta tedavi edildi.
Şüphelilerden Erdal Ö. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakılırken, gözaltına alınan Cihan Ö., ifadesinin ardından 2 Temmuz 2012'de Adliye'ye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemede polis memurlarını bıçakla yaralamaktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Cihan Ö., 'uyuşturucu ticareti' suçundan hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunduğu anlaşılınca daha sonra cezaevine gönderilmek üzere zemin kattaki adliye nezarethanesine götürülmek istendi. Cihan Ö.'yü adliyede takip eden yakınları onun cezaevine gönderileceğini öğrenince görevli polisleri arkalarından itekleyerek yere düşürdü. Cihan Ö. de kargaşadan yararlanarak elleri kelepçeli halde kaçtı. Adliyenin arka kapısından çıkan Cihan Ö., yaklaşık 50 metre uzaklıktaki D-400 karayolu üzerindeki açık tüp geçitten demir parmaklıkları aştı. Peşinden koşan polisleri, yaklaşık 6 metre yükseklikten kendini atmakla tehdit eden Cihan Ö., bir süre sonra motosikletli bir kişinin gelmesiyle aşağı atladı. Sonra da motosiklete binerek hızla uzaklaşıp, ortadan kayboldu.
Cihan Ö.’nün kaçışıyla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianame hazırladı. Adana 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, halen firarda olan Cihan Ö. ile onun kaçmasına yardım ettiği ileri sürülen ağabeyi Erdal Ö. hakkında "Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranma sonucu kaçmaya neden olmak" suçundan, görevli polis memurları Rüstem S. (42), Adem Ö. (38) ile Hasan K. (48) hakkında da "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası istendi.
Sanık Cihan Ö. hakkında, ayrıca polis memurları Kemal A. ile İbrahim K.'yı bıçakla yaraladığı için de "Yaralama, basit yaralama ve görevi yaptırmamak için direnmek" suçundan iddianame hazırlandı. Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede ise Cihan Ö.’nün 10 yıla kadar hapsi talep edildi.





İzmir haber

Editör: TE Bilişim