Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
 Bakan Yıldırım, Ödemiş Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni ve AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı toplantısına katılmak üzere İzmir'e geldi. Adnan Menderes Havalimanı'nda Vali Cahit Kıraç tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, karayolu ile Ödemiş'e hareket etti. Bayındır ve Ödemiş’te vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yıldırım, trende yaptığı açıklamada Konak Tüneli hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yeşildere istikametinden kazı çalışmalarının son hızıyla sürdüğünü ancak Konak Bahribaba Parkı'ndaki tünel kazısında Konak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı nedeniyle sıkıntı yaşandığını kaydeden Bakan Yıldırım, “Bu alanda Konak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazı var. Bu itirazlar var diye proje yürümeyecek mi? İzin alınırsa daha hızlı gidecek. Konak Tüneli çalışıyor, devam ediyor. Şikayet makamı olamazsınız, sorumluluk masasına oturmuş iseniz. Bahri Baba Parkı’ndan giriş yapılacak, orada tescilli binalar var. Belediyenin olumsuz görüşü var deniyor. Sorunları aşıp çözüm bulacaksınız, başka çaresi yok. Bir an önce bitirirsek, İzmir’in kalbini egzoz dumanından kurtaracağız” dedi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Buca Tramvayı Projesi'ne engel oldukları yönündeki açıklamalarına da yanıt veren Bakan Yıldırım, “İzmir'in her meselesi halloldu da Buca nostaljik tramvayı mı kaldı. İzmirli, bir an önce metronun bitmesini bekliyor. Önce metroyu İzmir gündeminden çıkarmak gerekiyor. O çok daha acil değil mi? İzmir’in hiçbir projesine olumsuz bakmadık. Her şey bitti, Buca nostaljik tren mi kaldı. Önce metroyu bitirelim. Metroyu İzmir'in gündeminden çıkaralım. Anadolu'da kapladığını boya diye bir tabir vardır. Burada bir anlaşmazlık yok. Şirinyer'den oraya bir metro projemiz var. Hem alttan, hem üstten raylı sistem olsun mu diye çalışmamız var. O çalışmanın neticesini bekliyoruz. Biz İzmir'de bu proje belediyenin, bu bizim diye bakmıyoruz. İşin gereğine bakıyoruz. Bizler şikayet makamı değiliz, sorumluluk makamında olanlar çözüm üretir" diye konuştu.



Ödemiş Tren İstasyonu'nda da kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, daha sonra beraberinde Vali Cahit Kıraç, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Aydın Şengül, Ali Aşlık, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile birlikte Saray Düğün Salonu'na yürüdü. Burada hastanenin temel atma törenini gerçekleştiren Bakan Yıldırım, Ödemişlilerin ağız ve diş sağlığı hastanesi isteğini de geri çevirmedi. Bakan Yıldırım, Ödemiş Devlet Hastanesi’nin Bayındır Çiçek Festivali’nin yapılacağı 2014 Nisan ayına kadar bitirileceği sözünü verdi.
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da, İzmir’e 1 katrilyon 269 milyon TL’lik yatırım planları olduğunu, tamamlanması durumunda Sağlık Bakanlığı’nın İzmir’e yatırımının 2 katrilyon 53 trilyon TL olacağını açıkladı. Kafkas, “2004’teki yatırım bütçe miktarının tamamı 4 katrilyon idi. Oysa şimdi sadece Sağlık Bakanlığı’nın İzmir’e yatırımı 2 katrilyon. Sağlık hizmetlerinin kalitesini de yükselttik. İzmir’de bugün olması gereken doktorun yüzde 244 fazlası var. Bir kente ancak bu kadar pozitif ayrımcılık yapılabilir” diye konuştu.


Hastane bittiğinde bu şekilde olcak.


Editör: TE Bilişim