İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
 Bugün öğleden sonra başlayan sağanak yağış ve fırtına İzmir'i vurdu.  Yağış ve rüzgar kısa süreli etkili olurken, İzmir Körfezi'nde toplu taşımı sağlayan İzdeniz A.Ş'nin internet sitesinde, "Hava muhalefeti nedeniyle tüm seferlerimiz iptal edilmiştir" duyurusu yayınlandı.



Trafik kazaları ve su taşkınları meydana geldi. Yollarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşatırken yeşildere yolunda konak istikametinde akşam 18 civarında 2 adet maddi hasarlı kaza meydana geldi. 



İzmir'de yarında etkili olacak yağışlı hava için Meteoroloji yetkilileri uyarılarda bulundu.Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ege kıyılarında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla bölge geneline yayılması ve akşam saatlerinde etkisini artırmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale ve Balıkesir’in Ege Denizi kıyılarındaki ilçeleriyle, İzmir’in kuzey ilçelerinde etkisini sürdürmesi beklenen yağmur nedeniyle metrekareye 21-50 kilogram yağış miktarının düşeceği belirtildi.



Yetkililer, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle, vatandaşların ve ilgililerin, meydana gelebilecek su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksama gibi çeşitli olumsuzluklara karşın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.


Editör: TE Bilişim