İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Konak Belediyesi Türkan Saylan, Kültür Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. TÜRFAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Alsancak Stadı’nın yıkılarak yerine AVM yapılmasına karşı İzmirlilere birlik ve beraber çağrısında bulundu.

TÜRFAD Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Vreskala Alsancak Stadı yıkılıp yerine AVM yapılmasının büyük bir tarihi hata olacağını söyleyerek, “Alsancak Stadı şehrin merkezinde kaldı, trafik sıkışık oluyor bahanesiyle yıkılmamalı. Yurt dışındaki stadların hepsi şehir merkezinde ve trafik akıcı. Eğer Alsancak Stadı yıkılıp yerine AVM yapılırsa işte o zaman trafik sıkışacak. Örnek Gaziemir girişine AVM yapıldı. AVM’nin yanında alt ve üst geçitler olmasına rağmen trafik sıkışıyor ve insanlar havaalanına yetişemeyecek korkusuyla yola 2 saat daha da erken çıkıyorlar. Halk bu durumdan şikâyetçiyken Alsancak Stadı’nın yıkılması mantıklı değil.

Alsancak Stadı rezerve edilerek ilerde insanlığa faydalı olacak bir yapı olarak bırakılmalı. Bu çerçevede bizim fikrimiz açık tribünün yıkılıp yeniden yapılması ve kapalı tribünün onarılmasıdır. Zeminden şuan şikâyetçi olanlara ise şunu söylemek isterim. Eskiden bu stat da haftada 4 maç oynanıyordu. Şimdi ise haftada 2 maçı dahi kaldırmıyor. Stadının zemini de 1 ay gibi kısa sürede rezerve edilebilir ve istenilen maç trafiğini kaldırabilir. Alsancak Stadı yıkılıp yerine AVM yapılması bir cinayettir. Devlet büyüklerimizden yapılan ön protokolün iptal edilmesini ve bu cinayetin önlenmesini istiyoruz” dedi.


Editör: TE Bilişim