Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı Celal Yetkin Resim Atölyesi’nde 21-28 Eylül 2012 tarihlerinde bir arada olacak olan sanatçılar, kendi özgün çalışmalarını tuvale aktaracaklar. Çalıştay süresince bir fotoğraf sanatçısı da resim yapan sanatçıları ve Karşıyaka’yı fotoğraflayacak.
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek Uluslararası Resim Çalıştayı’na Almanya, Hollanda, Arnavutluk, Hindistan, İtalya, Makedonya, Karadağ ve Türkiye’den ressamlar katılacak.
Karşıyaka’nın kültür kenti olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Geçtiğimiz yıllarda uluslararası sanatçıların katılımı ile heykel sempozyumu gerçekleştirmiştik. Bu sempozyumda yapılan heykeller Karşıyaka’nın meydan ve parklarını süslüyor. Şimdi de ressamlar buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Sanatın her dalında emek verenlerle iç içe olmak istiyoruz. Bostanlı’daki atölyemizde her yıl onlarca kişi resim yapmayı öğreniyor. Şimdi uluslararası bakışı da katarak önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacağız. Çalıştayda çıkan eserlerin sergisini de 27 Eylül 2012 tarihinde açacağız” dedi.

İzmir haberleri
Editör: TE Bilişim