Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
Alfa Terrazzo
2006 yılında Gürsoy Grup iştirakı olarak kurulan Alfa Terrazzo Zemin Kaplama Sistemleri, epoksi terrazzo uygulamaları ile Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun lider terrazzo uygulayıcısıdır.
Gürsoy Grup
Temelleri 1988 yılında atılan ve kurumsal yapısını 1998 yılında kuran Gürsoy Grup, inşaat, metal, doğal taş, tarım-gıda sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Alfa Terrazzo, Türkiye'nin büyük şehirlerinin yanı sıra Suudi Arabistan, Katar ve Rusya gibi ülkelerde çalışmalarına devam etmektedir. Dünya'ın en büyük epoksi terrazzo üreticisi olan Chicago ABD merkezli Terrazzo and Marble Supply firması ile kurduğumuz stratejik partnerlikle, sizler için hep daha iyiye ulaşmayı hedefliyoruz.




Tanıtım
Terrazzo 16. Yüzyılda, İtalya`nın Venedik şehrinde bulunduğu tahmin edilen tarihin belki de en eski çevreci zemin kaplama ürünüdür. İtalyan yapı ustaları, yaptıkları inşaatlarda dökülen mermer ve granit taş parçalarını kullanmak üzere bir yol ararken buldukları en iyi yöntem çimento harcının içerisine bu malzemeleri atarak dekoratif bir yüzey elde etmek oldu ve bu yöntem yüzlerce yıl kullanıldı.

Tabii o zamanlar cila olarak ellerindeki en iyi malzeme keçi sütüydü.
20. yüzyılın başlarında özellikle elektrikli aletlerin ortaya çıkmasıyla uygulaması çok daha kolaylaşan terrazzoya en büyük teknik destek İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan bilimsel ve teknik gelişmeler doğrultusunda yüksek bağlayıcılığa sahip, kimyasal direnci yüksek epoksi reçineler terrazzo uygulamarında kullanılmaya başlandı.
Bugunku terrazzo, geçmişte kullanılanlara göre çok daha canlı renklerle mimarların tasarımlarını zeminlere yansıtabilir, uzun ömrü ve düşük bakım maliyetiyle de operasyonel avantajı birleştiren bir yapıdadır.
Geleneksel zemin kaplama sistemlerini düşünün; yapının kullanımı boyunca bu malzemelerin maliyeti, ilk maliyetin 30 katının üzerindedir.


Guroxy® Resin Systems`da ise bu süre yapının ömrü ile sınırlıdır. Geleneksel sistemlerde bakım ve değişiklik maliyetleri günden güne artarken, Guroxy® Resin Systems ile asgari düzeyde bakım yükü getirir.
Epoksi terrazzo ürünleri çok farklı alanlarda, çok farklı fonksiyonlarıyla hayat bulur. Kimi zaman sadece desenleri ile ilgi çekerken kimi zaman derzsiz, sürekli yapısı ile alanlara hacim kazandırır.
Kimyagerlerimiz, firmamızın uzun yıllardır üretimini ve uygulamasını başarıyla yaptığı epoksi terrazzo çalışmaları sadece iç ortam uygulamaları ile sınırlı olduğu için, çalıştığımız projelerin dış ortam zeminlerine de aynı dekoratif hareketliliği getirecek, Ston’Art uygulamalarının geliştirdi. Bu sayede firmamız sadece iç ortam zeminlerinde değil artık dış ortam zeminlerinde de projelerinize değer katmaya devam edecektir. 
Tüm ticari zemin döşemeleri arasında, uzun ömrü ve düşük bakım maliyetiyle operasyonel avantaj sağlar. 
Uygulama masrafları, yıllık bakım ve tamir masrafları dikkate alındığında, güzel olduğu kadar verimli ve en az toplam maliyetli bir zemin döşeme sistemi özelliği vardır.
Ston’Art ürünleri çok farklı alanlarda, çok farklı fonksiyonlarıyla hayat bulur. Kimi zaman sadece desenleri ile ilgi çekerken kimi zaman derzsiz, sürekli yapısı ile alanlara hacim kazandırır. 
Canlı renklerle mimarların tasarımlarını zeminlere yansıtabilir, tasarımcılara göz alıcı renkler, hayret uyandırıcı desenler yaratma özgürlüğü verir. Bu özellik Ston’Art a özgü olup, doğru seçilmiş renk-agrega kombinasyonları ile hayal edebildiğiniz her tasarımı uygulanmasını mümkün kılar.

Uygulama Alanları
Hava alanları
Hastaneler ve Laboratuarlar
Oteller
Müzeler
Okullar
Kongre Merkezleri ve Fuar alanları
Alışveriş ve Eğlence Merkezleri
Stadyumlar
Ofisler
Devlet Binaları
Spor Salonları
Restoranlar ve Kafeteryalar
Konutlar
Zemin kaplama işleminde derz kullanılmadığından, uygulandığı alanlarda bir bütünlük sağlar. Bu nedenle özellikle düz ve geniş alanların arandığı havalimanı, hastane ve alışveriş merkezleri gibi yerlerde tercih edilirken, sürekli yapısı sayesinde küçük alanlara genişlik katar. Başta Amerika ve Avrupa ‘da yaygın olarak tercih edilen Ston’Art zemin kaplaması, ülkemizde fazla bilinmemektedir.

Bunun temelinde mimarların malzemeyi yeterince tanımıyor olmaları, uygulama aşamasının titizlik gerektirmesi ve üretim maliyetlerinin yüksek algılanması yatmaktadır. Maliyetin yüksek algılanması, malzemenin ömrü ve bakımı dikkate alındığında gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu keyifli sohbet için Teşekkür ederiz Murat Bey...

haber : Ersin Usta

Editör: TE Bilişim