5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nüz Kutlu Olsun
  Gücünü gönüllülerinden alan TEGV; her yıl olduğu gibi bu yılda 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü 32 ilde düzenlediği aktivitelerle coşkuyla kutladı, #gönüllüykenben hastag’i ile sosyal medya kampanyası düzenledi.

  Faaliyetlerini 1995’ten bu güne 80 bini aşkın gönüllüsünün desteği ile gerçekleştiren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV); ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını, benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı da hedefliyor.

   TEGV; her yıl olduğu gibi, bu yılda ülkemizin 32 ilinde, 73 noktasındaki eğitim parkları, öğrenim birimleri ve Ateşböceklerinde faaliyetlerine destek veren gönüllülerinin katılımıyla, onların bu özel gününü coşkulu etkinliklerle kutladı. Yemek, kahvaltı, toplantı gibi organizasyonlarla bir araya gelen gönüllüler hem eğlendiler, hem de Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladılar.

   Bu yıl ayrıca; #gönüllüykenben hashtagi ile kendi sosyal medya hesaplarında, gönüllü olmanın mutluluğu ve TEGV’de gönüllü olmanın farkını vurgulayan fotoğraflar çeken gönüllüler; birbirinden ilginç selfilerle gönüllülüğü kendilerince yorumladılar ve neşeli, muzip, mutlu görüntüler paylaştılar.

Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni

   Yılda yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle faaliyetlerini gerçekleştiren TEGV’in çok sayıda bir zamanlar çocuğu olup etkinliklere katılan ve TEGV’le büyüyen, 18 yaşını doldurunca da kendisi gönüllü olup çocuklarla etkinliklere giren genç gönüllüsü var.

Geleceği güzelleştirmek için TEGV’le olan binlerce gönüllümüzün 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kutlu olsun. İyi ki varsınız.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 32 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 39 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 2 buçuk milyonu aşkın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı.

TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

Editör: TE Bilişim