Prof. Dr. Süreyya Sakınç

Tüm Makaleleri

Prof. Dr. Süreyya Sakınç

Prof. Dr. Süreyya Sakınç, 1960 Manisa, Halitpaşa doğumludur. Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü mezunudur. Yüksek lisans, doktora ve doçentlik akademik çalışmalarını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamlamış, A.B.D. Temple Üniversitesi’nde post doktora çalışmalarını tamamlamış, Celal Bayar Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümünde, 2014 yılında Profesör unvanı ile emekliye ayrılmıştır.

Süreyya Sakınç, yerel yönetimler, maliye ve ekonomi alanlarında çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma, kitap ve yayınları bulunmaktadır.
Mesleki ve akademik kurumlarda yürüttüğü idari görevler arasında, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası müşavirliği, Ege Belediyeler Birliği Danışmanlığı, Mahalli İdareler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürlüğü, Dekan yardımcılığı, Üniversite senato üyeliği bulunmaktadır.

2014 yılında SAKINÇ Yeminli Mali Müşavirliği kurmuştur. AB Bağımsız Denetim A.Ş.’nde sorumlu ortak bağımsız denetçidir. SAKINÇ Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri Ltd. Şti.’nin kurucu ortağı olarak görev yapmaktadır. İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Denetim Kurulu başkanlığı, Demokrasi ve Saydamlık Enstitüsü Yönetim Kurulu başkanlığı görevlerini de yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Süreyya Sakınç, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Ücret Artışlarının Ekonomik Maliyeti

Ücret Artışlarının Ekonomik Maliyeti... Asgari ücretlinin kendisiyle ve toplumla barışık olması, manevi ve kültürel ihtiyaçlarının da asgari düzeyde karşılanmasını gerekmektedir.