Bir firma kurmaya karar verdiğinizde eskiden en önemli kriter belki de konumuydu. Yani firmanızı nereye kurmanız gerektiğiydi. Ancak günümüz ticaretinde en önemli argüman bir web sitenizin olması ve sizi tam ve doğru anlatabilecek teknoloji ile yazılması.

Web siteleri, markanız için her amaca hizmet edebilecek harika bir araçtıdır. Web sitenizi ister kartvizit gibi kullanabilir, ister bilgi kaynağı olarak sunabilir veya web siteniz üzerinden satış yapabilirsiniz. Web siteniz, sizin marka kimliğiniz ve dijital varlığınızın kaynağı durumundadır.

 Aslında özetlersek  bir web sitenizin olması tüm platformlarda sizi izleyen takipçilerin size güven duymasını sağlar.

Bir firmanın en önemli argümanı web sitesidir. Son dönemde sosyal medya platformlarının artması ve popüler olması ile web sitesinin önemi daha da artmıştır. Web sitesi bir çok açıdan sizin olmazsa olmazınızdır. Gelin bu argümanları beraber inceleyelim.

1. Marka Değeriniz İçin Çok Önemlidir.

Google ve diğer arama motorlarında firma yada marka adınız yazıldığında hedef kitlenizin size ulaşabilmesi için en önemli argüman bir web sitenizin olmasıdır. İster organik aramalarda isterse reklam vererek yapılan aramalarda web sitesi olmayan firmalar Dünyanın en büyük pazarı olan web pazarında kaybolmaya mahkumdur. Bu yüzden markanızı tanıtmak ve insanlara kartvizitinizi sunduğunuzda bir web sitenizin olması sizin marka değerinizi yükseltecektir.

2. İletişim İçin Çok Önemlidir.

Müşterilerinize kartvizitinizi verdiğinizde ilk önce tasarımına daha sonra ise sizinle nasıl iletişime geçeceklerine bakarlar. Yani mail adresinize. Eğer mail adresiniz hala hotmail.com yada gmail.com uzantılı ise müşteriniz yada görüşme yaptığınız kişi sizi kurumsal bir marka olarak görmeyecektir. Çünkü kendi marka uzantılı bir mail adresiniz yok ise bu bir web sitenizin olmadığı anlamınada gelecek ve toplantının içerisinde anlattığınız tüm kurumsal hikayeler bir anda silinip gidecektir.

3. Herşeyi ile Size Ait Olması Çok Önemlidir.

Markanızın yada ürünlerinizin en iyi tanıtım aracı web sitenizdir. Çünkü web siteniz size aittir ve siz izin vermedikten sonra internet ortamından kimse sitenizi kaldıramaz ve bilgilerinizi silemez. Ancak sosyal medya dahil tüm platformlar başka firmaların yönetimindedir ve kendi kararlarına göre sizin hesaplarınızı kaldırabilir, kısıtlama getirebilir yada silebilir. Yaptığınız tüm yatırımlar, hesap yönetimleri bir anda yok olabilir.

4. Tanıtım İçin Çok Önemlidir.

Web sitenizdeki tüm bilgilerinizi hedef kitlenize bir tık ile gönderebilir, bilgilerinizi güncelleyebilir ve geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Web sitesinde istediğiniz kategorileri düzenleyebilir, hedef kitlenizin anladığı dilden tasarımlar ile sayfanızı dizayn edebilirsiniz. Katalog ve diğer dökümanlarınızı yükleyebilir ve bunları müşterilerinize kolayca gönderebilirsiniz. 

5. Her Mecrada Paylaşabilir Olması Çok Önemlidir.

Web sitenizi, baskılı tüm ürünlerinize ekleyebilir, qr kod ile müşterilerinizin okutarak sayfaya gitmesini sağlayabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınıza link olarak ekleyebilir, paylaşımlarınızda yine link verebilirsiniz. Böylece sosyal medya paylaşımınızın ulaştığı tüm mecralarda ve kişilere web sitenizde ulaşmış olur. Ayrıca reklam çıktığınız tüm mecralarda web sitenizin olması zorunludur. 

Günümüzde Her ne kadar web sitesi tasarlamak çok büyük aktiviteler gerektirmiyor olsa da bu sitelerin aktif olarak çalışmasını sağlamak ve özellikle  marka değeriniz için ve markanızla yapılan aramalarda ön sıralarda çıkmasını sağlamak hiç de kolay değildir. Zaten bu nedenle Google; uzun geçmişi olan web sitelerine diğerlerinden daha fazla önem vermektedir. 

Web sitesi bir firmanın yada markanın dış dünyaya açılan, tüm bilgilerini tanıtabileceği, adeta fiemanın en önemli elemanıdır. 

Hala bir web siteniz yoksa sizi en  kısa zamanda kahve içmeye bekliyoruz. Mavi Yeşil Ajans olarak tasarladığımız web sitelerini görmek ve marka değerinizi zirveye taşımak için bizimle hemen iletişime geçin. 

           ERSİN USTA

Mavi Yeşil Ajans Başkanı