Merhabalar arkadaşlar bir süre ara vermiştik kaldığımız yerden devam edelim mi :) Son zamanlarda ciddi faiz artışıyla birlikte bir çok mudinin gözdesi vadeli mevduat oldu.

Birlikte artısıyla eksisiyle değerlendirelim. Herhangi profesyonel bir bilgiye sahip değilseniz tabi ki kulağa çok hoş geliyor. Gözlemlediğim kadarıyla kimse oranlarda değil herkes şu kadar yatırdığımda şu kadar kazanacağım diye konuşuyor. İşin püf noktası ise % de kaç kazanıyoruz ve % de kaç enflasyon var. Rakamlar yanıltır. Evini, arabasını satıp vadeli mevduata parasını yatıranlar cabası. Arkadaşlar hadi yatırdınız ve gelen faizi ihtiyaçlarınız için kullandınız günün sonunda içerdeki ana paranız erimeyecek mi? Bunlar tabi işin eksi kısmı sistemin artıları neler. Kısa vadeli diğer yatırım enstrümanları yatay seyrederken tabi ki değerlendirip kazanç elde edebilirsiniz. Yine söylüyorum oran olarak bakın duruma. Bir de bankaların sizlere söylediği oranlar brüt olarak söylenir. Bu süreci olumlu kullanıp atlattıktan sonra mutlaka alternatifiniz olsun. Vade sonu geldiğinde alacağınız aksiyonları önden belirleyin.

   Günün sonunda toplumdaki herkesin ilk amacı parasının değerini korumak. Bu dalgalı ekonomide hepimizin işi çok zor. Buna istinaden şunu söylemek isterim. Su gibi akışkan olun herhangi bir yatırım enstrümanında çakılı kalmayın. Bunun üzerine önce ki yazılarımdan dolayı bireysel emekliliği önermiştin diyebilirsiniz. Onun için şunu söylemek isterim bireysel emekliliğin fon seçeneklerinde bir çoğu olduğu için orda bu geçişleri sağlayabilirsiniz. Mutlu kalın tekrar görüşmek üzere :))