Merhaba dostlar. Türkiye’deki ehliyet sahibi kişi sayısı 5 milyon 208 bin 331 miş. Bunun kaçı trafikte bilemeyiz ama ciddi bir sayı. Muhtemelen bu yazıyı okuyanların çoğu da araç kullanıyor ya da kullanmıştır.

Trafik çok enteresan bir yer. Büyük şehirde trafikte olma ile küçük şehirde trafikte olmak ya da ilçede trafikte olmak arasında bile ciddi farklar var. Bir şehrin trafiği galiba o şehrin hayatının yansımasıdır. İstanbul’daki trafik çok ciddi yoğun değil mi. İstanbulda araç kullanabilen dünyanın yer yerinde rahatlıkla kullanır fikrine herkes okeydir bence. Peki buna şu cümleyi eklesem. İstanbulda hayatını devam ettiren biri dünyanın her yerinde hayatını idame ettirebilir. Bir de bu konuya ek olarak ekonomik için de şunu söyleyeyim. Hayatın şu dönemi tam olarak şöyle hareket etmezsen geride kalıyorsun, yerinde bile saymıyorsun. Geri gidiyorsun. 

   Trafikte şuna dikkat ettiniz mi? Doğru zamanda şerit değiştirdiğiniz de birilerinin önüne geçersiniz. Ya da bulunduğunuz şeritte kalmaya diretirseniz geride kalma durumunuz da olabilir. İşte “ Hayat Tam Bir Trafik” derken bundan bahsediyorum. Hayatta doğru zamanda doğru hamleyi yapmazsanız geride kalırsınız. Ya da dalarsanız kaza yaparsınız. Hayatta da öyle daldığınız an fırsatlar kaçıyor. Sürekli algılarınızın açık olması gerekiyor. Ekonomik olarak da yıllardır yatırım enstrümanları değişti. Her dönem farklı araçlar ciddi getiriler sağladı. O yüzden trafikteki gibi akışkan olup yer değiştirmek lazım. O akışa uyumlanmak lazım. 

   İstanbulda trafikte olmak dedim ya, evet orda duramazsınız uyumlanmak lazım. İstanbulda yaşayan ya da araba kullanan bilir orda trafik durmaz aslında. Akar ya da yavaşlar ama hep akar. Hayatınızı aksatmamanız için çağa ayak uydur, uyumlan ve mutlu ol. Gideceğiniz yere varmak istiyorsanız, aynı sektörü paylaştığınız kişilerin önüne geçip daha hızlı yol almak istiyorsanız, aracınızın modelini yükseltmeniz gerekiyor, aracınızın bakımlarını yapmanız gerekiyor. Burda aracınız sizsiniz kendinize de iyi bakıp kişisel gelişimizi devam ettirmeniz gerekiyor.

   Trafikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir şekilde varabileceğiniz bir hayat diliyorum sizlere :) herhangi bir trafik akışında karşılaşmak dileğiyle kendine iyi davran :)