Hepimizin vazgeçilmez lezzeti baklava söz konusu olunca işi en iyisinden dinleyelim dedik. Evet İzmir'in en iyi baklavası olan Bilgin Baklavayı ürettiklerini dile getiren 30 yıllık baklava ustası Mustafa Bilgin'i ziyarete gittik.

İzmir yeni girne'de otoyola çıkarken sağda harika bir baklava dükkanı var. Eğer biraz sağa sola bakarak araç kullanıyorsanız mutlaka görürsünüz bu harika dükkanı. İnsan aslında merak da ediyor bu kadar şık ve özenle yapılan dükkan gerçekten nasıl baklava satıyor diye. Bizde sizin gibi sesli düşündük ve arabamızı müsait bir yere çekip hemen girdik içeriye. Gaziantep yöresini andıran iç tasarımı ve Urfa taşı kullanılarak imal edilen iç ve dış tasarımı bizi adeta büyüledi. 

Dış görünüş, iç tasarım ve çok sevimli antikalar bizi adeta kendimizden geçirmişti ki Bilgin Baklavanın sahibi Mustafa Bilgin Bey çıktı karşımıza ve tekrar kendimize geldik. İlk kelimesi hoş geldiniz oldu. Biz hemen kendisine;  daha baklavalarınızın tadına bakmadan dükkanınız bizi büyüledi. İnşallah baklavalarınızda bizi büyüler dedim. Biraz kendinden emin tebessümü ile 'şimdiye kadar buradan içeriye giripde memnun olmayan kimse görmedik dedi. Bu son kelimeler baklava canavarı olan ben denizi adeta benden almıştı. Hemen peki nasıl oturalım dedim.

Mustafa bey bir yandan bizi en müsait  gördüğü yere buyur ederken bir yandan da tezgahtaki arkadaşlara sanırım kendi aralarında özel  olarak kullandıklarını düşündüğüm işaretle adeta masayı donatın gibi bir işaret yaptı. İşte dedim Mustafa senin sahnen başlıyor. Gerçekten baklavayı çok seviyorum ve Gaziantep'e her gittiğimde hemen kendimi baklava dükkanlarının içerisine atarım. Ancak açık söylemek gerekir ise suyundanmıdır havasındanmıdır, ustasındanmıdır bilinmez, İzmir'de öyle baklava yemek zor. Ancak bilgin baklavanın methini duyunca hemen gelmek istedik ve Mustafa bey bizi davet edince soluğu burada aldık. Bu yüzden eğer beklediğim gibi çıkarsa artık Gazziantep'e gitmeme gerek kalmaz diye düşünüyordum. Bu arada Mustafa beye mesleğe nasıl başladığını ve markasını sormaya başladım. Ancak gözlerim bu arada tezgahı kesiyordu. Hepsi güzel görünüyor ve taze kokular geliyordu burnuma. Mustafa beyin ilk cümlesi ile adeta heyecanım iki katına çıktı. Şunu ilk önce belirtmek isterim ki biz tüm ürünlerimizi günlük üretiyoruz. 

Aman Allahım işte duymak istediğim sözler diyerek heyecanla gelecek tatlıları beklemeye başladım. Mustafa bey 30 yıldır baklava ustalığı yapmanın vermiş olduğu olgunluk ve insan sarraflığı ile benim heyecanımı anlamıştı. Hemen  ''isterseniz baklavalar gelsin siz yemeye başlayınca ben de anlatmaya başlarım'' dedi. Cana yakın ve tonton bir amca bize servisi yaptı. Hemen her üründen tabağımızda vardı. Mustafa bey istediğiniz üründen başlayın ve hangi türü seviyorsanız ondan devam edin lütfen dedi.  Ben zaten fıstıklı baklava sevdiğim için hemen bir dilimi attım ağzıma. Yemeye başladım ifade etmeye çalışacağım ama kelime bulamadım. Mustafa bey bana nasıl buldunuz diye sorunca ben adeta ne diyeceğimi bilemedim. Çünkü yıllardır İzmir'de aradığım o inanılmaz tadı bulmuştum. Öyle mutluydum ki konuşamıyordum.  Benim sessizliğim Mustafa beyde endişe uyandırmaya başlayınca baklava dilimini yuttum ve hemen kalkıp Mustafa beye şöyle bir sarıldım. Dedim Mustafa bey sen harika bir insansın. beni ve tüm İzmir'i Gaziantep'e gitmekten kurtardın. Sözlerimi duyunca Mustafa bey rahatladı ve hafif bir oh çekerek ''bende neden konuşmuyor acaba tadınımı beğenmedi diye düşünmeye başlamıştım'' dedi. 

Mustafa beyin hayat hikayesini, nasıl baklava ürettiğini, içerisinde ne tür malzeme kullandığını web istesinden ve sosyal medya hesaplarından öğrenebilirsiniz. size adresleri vereceğim. Ama gerçekten baklava seviyorsanız ve en önemlisi baklavanın iyisinden anlıyorsanız hiç internet ile sosyal medya ile uğraşmayın. Direk atlayın arabanıza hemen yeni girnedeki satış mağazasına yada Işıkkentteki üretim ve satış mağazasına gelerek bu harika lezzeti yemeye başlayın. İnanın bana İzmir'de böyle kalite, böyle lezzet bulamazsınız. Daha ileri gideceğim İzmir'in en iyisi ve Gaziantep'in en iyileri ile yarışır harika bir lezzet bilgin baklava...