İnternette denetlemediğiniz çocuklarınızın neler yapabileceğini hiç düşündünüz mü ? Çin'de 13 yaşındaki bir kız annesinin kartını kullanarak mobil oyunlara 64 bin dolar harcadı.

İnternette her geçen gün artan oyun ve eğlence siteleri adeta paranızı emiyor. Çocuklarınızın bilmeden yada bilerek abone olduğu sayfalara dikkat edin. Çünkü bu sayfalar bir anda kredi kartınızın limitini bitirebilir. Uzmanlar bu sayfaların kredi kartı kullanımını normal sayfalardan çok daha hızlı yaptığını ve çok kısa sürede arka arkaya para çekerek limitlerinizi bitirebileceğini söylüyor. 

Çin'de bir benzeri yaşanan ve neredeyse artık alıştığımız biz haber daha geldi. 13 yaşındaki bir kız çocuğu annesinin kredi kartı ile internet üzerinde  bir oyun sitesinde çok kısa sürede 64 Bin Dolar harcama yaptı. Ailenin olayı fark etmesi ile polise bildirilen olay ile ilgili yetkililer çocuklarınıza kredi kartı bilgilerinin verilmemesini iletti.


İnternetten yapılacak alışverişler için ise kredi kartı harcama limitlerinin çok düşük tutulması gerektiği onaylandıktan sonra paranın iadesinin yapılamadı bildirildi. İnternet üzerinden oynanan oyunlarda özellikle çocukların ücretini ödeyerek çok hızlı oyun kademelerini geçebildiği için kredi kartı bilgilerinin verilmesinin çok riskli olduğunu biliyoruz. 

Özellikle internete güçlü şifre girilmeli, aile koruması modu aktif edilmeli ve kredi kartı harcamalarında mutlaka 3D aktif edilerek mesaj ile onay verilmesi çok önemli. Ayrıca harcama yapılmasına olanak tanınsa bile limitler çok düşük tutulmalı. 

Siz siz olun çocuklarınızı internetten ve alışverişlerden koruyun.