Milyoner Youtuber Mike Black 10 Ayda Pes Etti Milyoner Youtuber Mike Black 10 Ayda Pes Etti
Cassıa, 5 ay önce Kahramanmaraşlı Ömer Altıparmak ile tanışarak dinimiz hakkında daha detaylı bilgiler istedi.
Bunun üzerine Altıparmak Cassıa'yı Türkiye'ye davet ederek dinimizi yakından tanımasını istedi. Davet üzerine 5 gün önce Kahramanmaraş'a gelen Cassıa, kutsal yerleri dolaşıp, İslam dini hakkında bilgiler aldıktan sonra Müslüman olmaya karar verdi ve il müftülüğüne müracaat etti.
Başvurusu kabul edilen Cassıa, bu gün düzenlenen İhtida töreni ile şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. İl Müftüsü Muhammet Gevher, Cassıo'nun İslam Dininin güzelliklerini ve üstünlüklerini gördükten sonra bu kararı verdiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Daha önce kendisi Katolik Hıristiyanken, İslam(ın güzellik ve üstünlüğünü görerek İslam'ı kabul etmeye karar vermiş. Bu gün ihtida töreni düzenleyerek Müslüman oluşuna şahitlik edeceğiz. İhtida, kelime anlamı olarak hidayete erme kurtuluşa ermedir. Bu hanımefendi kardeşimiz de şu andan itibaren Müslüman olmakla Allahın onlara büyük bir lütfuna uğradı ve bütün günahları affoluyor. Annesinden doğmuş gibi tertemiz oluyor. İnşallah bundan sonraki yaşantısını dinimizin gereklerine uygun olarak
sürdürecektir."
Cassıa'yla 5 ay önce internet üzerinden tanıştığını söyleyen Ömer Altıparmak ise, "İnternetten konuşurken bana Müslüman olmak istediğini söyledi. Ben de Türkiye'ye davet ettim. İslamiyet'i 4 yıl araştırmış öğrenmiş. Kahramanmaraş'a geldi ve Müslüman oldu. Bütün dinleri araştırmış ve İslamiyet'in çok güzel olduğunu öğrenmiş. Ne mutlu ona." diye konuştu.
Daha sonra İl Müftüsü Gevher İslam Dinine giren Cassıa'ya ihtida belgesini takdim etti.

Editör: TE Bilişim