İMF Dünya'nın En Büyük Ekonomilerini Açıkladı İMF Dünya'nın En Büyük Ekonomilerini Açıkladı
  Aralarında kadın, çocuk ve yaralıların da olduğu Arap ve Türkmen Suriyeliler, Türk yetkililere seslenerek Türkiye’ye girişlerine izin verilmesini talep ediyorlar. Yaralı ve hastaların olduğunu söyleyen Suriyeliler, gündüzün sıcağında, gecenin soğuğunda günlerdir Suriye sınırında yatıp kalktıklarını, aç ve susuzluğun yanı sıra; gece de bomba ve mermi seslerinin korkusuyla sıfır noktasında beklemek zorunda kaldıklarını söylediler. Suriye Ordusu ile Beşer Esad’a tepkili olan Suriyeliler, Esad’a beddua ediyor.
Hatay’ın Yayladağı İlçesine bağlı sınır köyleri olan Kızılçat, Topraktutan ve Güveççi köylerinin karşısında bulunan Suriye’nin Laskiye kentine bağlı Akçabayır, Al-Vadi, Gebelli, Bayır, Dırra, Bucak ile diğer Türkmen köylerinden ve Laskiye kentine bağlı çok sayıda Arap köylerinden gelen Suriyeliler, Türkiye’ye geçemedikleri için sınırın sıfır noktasında kendi imkanlarıyla ormandan derledikleri çalı ve ağaçlarla barınak yer yaptılar. Barınaklarda aileleriyle birlikte kalan Suriyelileri, Özgür Suriye Ordusu mensubu askerler ile Türkmen Ordusu Mensubu askerler birlikte koruyorlar.
Türk yetkililere seslenen yeni doğmuş bebekleri de bulunan Suriyeli anneler, çocuklarının hasta olduğunu, yiyecek ve içeceklerinin olmadığını, gündüz sıcak; gece de soğuk olduğu için çocuklarının hastalandığını söylediler. Burada geçirdikleri her bir günün, çocukları için daha tehlikeli bir boyuta vardığını aktaran Suriyeliler, çok korktukları için ülkelerine geri dönmek istemediklerini söylediler.
Hatay’daki çadır kampların kapasitesini doldurduğu için girişlerin izin verilmemesi dolayısıyla Hatay’ın Yayladağı İlçesi sınırı ile Reyhanlı ilçesi sınırlarında bekleyen Suriyelilerin sayılarının 10 bini aştığı belirtiliyor.
Yayladağı ile Reyhanlı ilçesi sınırlarında Türk askeri sınır birliğinin 24 saat nöbet tutması dolayısıyla Türk topraklarına geçişlerine izin verilmeyen çoğunluğunu kadın, çocuk ve hastaların oluşturduğu yaklaşık 10 bin Suriyeli Türkiye’ye geçmek istiyor. Sıfır noktasında bekleyen Suriyeliler, geçişlerine izin verilene kadar temel gıda ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyor.
TAMPONDA KALACAKLAR...
Bu arada, Türkiye’ye geçişlerine izin verilmeyen ve sıfır noktasında bekletilen Suriyelilerin, önümüzdeki günlerde kurulması planlanan tampon bölge kamplarına yerleştirileceği öğrenildi.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim