TEGV’de çocuklar ve gönüllüler daha iyi bir dünya için neler yapabileceklerini deneyimliyorlar.

İnsan Hakları, Ayrımcılık, Barış, Çocuk Hakları, Katılım Hakkı ve Toplumsal Cinsiyet atölyelerinin yanı sıra Ekoloji atölyesinin de yer aldığı “Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler” projesi devam ediyor.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler” projesinin 45 TEGV Eğitmeni ile gerçekleşen Eğitmen Eğitimi’nin ardından, proje kapsamındaki atölyelere 475 TEGV gönüllüsü ve 10.970 TEGV çocuğu katıldı. Atölye çalışmaları ile gönüllüler ve çocuklar; daha iyi bir kurgusu için çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Dünya Eğitimde Teknoloji Yarışında Dünya Eğitimde Teknoloji Yarışında

TEGV’li çocuklarımız atölyelerde aldıkları eğitimle; mutlu, sağlıklı ve güvende bir yaşam sürmek için nelere ihtiyaç duydukları üzerine düşünüyor, hakların ve isteklerin ayrımı üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor ve demokratik karar alma yöntemlerini deneyimliyor.

ABD Büyükelçiliği desteğiyle gerçekleşen “Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler” projesi ile çocukların; toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalıkları artıyor, bireylerarası ilişki bağları gelişiyor ve tek bir canlının değil bütün bir ekosistemin korunmasının önemli olduğunun farkına vararak, doğuştan sahip oldukları hakları öğreniyor.

Eğitmenler gönüllülere, gönüllüler de çocuklara daha iyi bir dünyanın kapılarını açıyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor.

Türkiye genelinde, 32 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 39 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı.

TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir

Editör: TE Bilişim