Altın Alırken Sahtesine Dikkat Edin Altın Alırken Sahtesine Dikkat Edin
 
Dosyayı devraldıktan sonra inceleyen Cumhuriyet Savcıları İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak iş adamları Ömer Faruk Kalyoncu, Cengiz Aktürk, Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Mehmet Cengiz ve Üsame Kutub Cengiz Aktürk’ün mallarına konulan tedbir kararının kaldırılmasına karar verdi. Akşam saatlerine alınan kararda el konulan malların ivedi olarak iade edilmesi hükmedildi.
MAL VARLIKLARINA KONAN TEDBİR 32 KLASÖR İNCELENMEDEN VERİLDİ

Kamuoyunda 2. yolsuzluk soruşturması olarak adlandırılan soruşturma kapsamında 7 iş adamının mallarına konulan tedbir kararı kaldırıldı. Soruşturmayı devralan savcılar tarafından kaldırılan tedbir kararında ilk kararın “Dosyadaki 32 klasör incelenmeden yarım saat içerisinde” alındığına değinildi.

İstanbul TMK. 10. Madde ile yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet iddialarına soruşturmada “basına bilgi sızdırdığı” gerekçesiyle soruşturmadan el çektirilmişti.
Savcı Akkaş soruşturmadan el çektirilmeden önce 7 iş adamının ve 2 şirketin mallarına tedbir kararı koymuştu.
Başsavcılığın kararı ile soruşturmaya atanan savcılar tedbir kararının kaldırılmasına karar verdi.

Tedbir konulan iş adamlarının avukatları aracılığı ile yaptığı itirazı değerlendiren Cumhuriyet Savcıları İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak iş adamları Ömer Faruk Kalyoncu, Cengiz Aktürk, Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Mehmet Cengiz ve Üsame Kutub Cengiz Aktürk’ün mallarına konulan tedbir kararının kaldırılmasına karar verdi.


32 KLASÖR AÇILMADAN YARIM SAATTE KARAR VERİLDİ
Savcılık kararında “Yapılan incelemede tedbir kararına ilişkin talebi dosyanın çok kapsamlı olması 54 klasör ve 1005 sayfalık fezleke ihtiva etmesine rağmen, hatta tespitlerimize göre kalsörlerin 32 tanesini ihtiva eden çuvalların halen mühürlü olup okunmaksızın yarım saat gibi kısa bir sürede TMK 2 Nolu Hakimliği tarafından şüphelilerin suçla ilgisi olup olmadığına bakılmaksızın bütün mal varlıklarına el konulmasına dair karar verildiği” denildi.

SORUŞTURMANIN USULÜNE UYGUNLUĞUNDA KUŞKULAR OLUŞTU
Kararın ilerleyen kısımlarında ise “Ayrıca 08.01.2014 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğüne yazmış olduğumuz müzekkereye ilişkin verilen 08.01.2014 tarih ve 2014/17922 sayılı cevabi yazıda arşivlerinde 2012/656 sayılı soruşturma dosyası ile ilgili herhangi bir belge ve dosyaya rastlanmadığı bildirildiğinden soruşturmanın usulüne uygun olarak yapılıp yapılmadığına dair kuşkular oluşmuş, tereddüdün giderilmesi amacıyla TİB Başkanlığı ile yazışma yapılmıştır.

Tüm bu gerekçeler doğrultusunda avukatların talebinin kabulü ile ileride telafisi imkansız zararlara sebebiyet verilmemesi açısından malvarlıklarına el koyma kararının kaldırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Editör: TE Bilişim