Yerli Üretim Akıllı Telefon Mipo Raflarda Yerini Aldı Yerli Üretim Akıllı Telefon Mipo Raflarda Yerini Aldı
Yaşanan siyasi kriz ile yükselişini sürdüren altın fiyatlarında rekor geldi. Altının gram fiyatı, 121,97 lira ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Dün güne 117,85 lira seviyesinden başlayan altının gram fiyatı, özellikle yurt içi piyasalar kapandıktan sonraki yükselişiyle günü 121,87 liradan tamamlamıştı. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 197 liradan, cumhuriyet altını ise 805 liradan satılıyor.
Altının ons fiyatı ise dün yaklaşık yüzde 1 gerilemesinin ardından bugün de sınırlı azalışını sürdürdü ve şu dakikalarda 1.278 dolardan alıcı buluyor.

Piyasalar hafta başından itibaren siyası endişelerin sonucunda gerilmeye devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki gerginliğin etkisiyle Çarşamba gününü sert düşüşle kapatıp 80 bin seviyesinin altına geriledi. Bugün de açılışı düşüşle yapan BİST 100 endeksi yüzde 2,10'luk düşüşle açıldı. Yılbaşından bu yana yüzde 8 artıda seyreden gösterge endeks, bankacılık hisseleri öncülüğünde 8 haftanın en düşük seviyesine geriledi. BİST şu sıralarda tepki alımlarıyla 78 bin seviyesinin üzerinde seyrediyor.
Siyasi sebepler dolar/TL'de de hareketli günlerin yaşanmasına sebep oldu. Uluslararası piyasalarda yükselen dolar siyasi krizin etkisiyle dün piyasaların kapanmasının ardından akşam saatlerinde 2.97 seviyesinin üzerine çıkmasına sebep oldu. Sabah saatlerinde ise açılışı 2,93 seviyesinin üzerinde açılış yapan dolar/TL paritesi, 2,92 seviyesini hemen altında seyrediyor.
Türkiye 5 yıllık tahvillerin CDS'i 265.7'ye yükselerek yaklaşık bir ayın zirvesine tırmandı. 
Editör: TE Bilişim