Furda dünyanın dört bir yanından gelecek ünlü şefler gövde gösterisi yapacak.

Bir milyon kişiyi aşkın istihdam gücüyle Türkiye'nin konaklama sektöründeki en büyük çatı örgütü olan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenecek fuar, turizm sektörünün pusulası olacak. 20-23 Şubat 2019 tarihleri arasında Fuarİzmir'de gerçekleşecek fuarın ana teması “Sağlıklı beslenme ve yerel lezzetler” olacak.

ÜNLÜ İSİMLER

Ege Şefler Yarışması'na ev sahipliği yapacak fuarın ilk gününde ünlü yemek yazarı Sahrap Soysal da sunumuyla fuara damga vuracak. Katılımcılar ayrıca Ege Bölgesi’nde üretilen peynirlerini ilgi çekici sunum ve söyleşiler ile daha yakından tanıma imkanı bulabilecek. Fuarın ikinci günü Diyetisyen Taylan Kümeli’nin “Gençlerle Eğlenceli Yemek Atölyesi” renkli görüntülere sahne olacak. “Lezzetli Ege Kasabaları” sunumu Ege mutfağı ile ilgili tüm sırları ortaya çıkaracak, ardından katılımcılar kahve ve çikolatanın mükemmel uyumuna tanık olacak. Mükemmel kahve aromaları, barista şovları, çikolata şölenleri ile fuar görsel bir şölene dönüşecek. Fuarın üçüncü günü ise sokak lezzetlerinde ünlü şeflerin tadımlarıyla damaklar şenlenecek. “Zeytin ve Zeytinyağı” konseptli bölümde ünlü müzisyen ve gezgin Ayhan Sicimoğlu katılımcıları ülkemizde zeytinyağının masalsı yolculuğuna çıkaracak. Şarap özel bölümü de fuarın ilgi çekici etkinliklerinden biri olacak.

MUTFAK OLMAZSA, TURİZM DE OLMAZ

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkan Vekili Rahmi Yılmaz turizm sektörüne gastronominin yön verdiğine dikkat çekerek “Bir otel mutfağında ne kadar lezzeti yüksek ve sağlıklı ürünler üretebiliyorsa, otel misafirlerine o kadar kalite sunuyor demektir. Günümüzde insanlar sağlıklı beslenme konusunda oldukça bilinçli hale geldiler.Oteller bundan yola çıkarak, mutfağını doğal beslenme teması ile baştan yaratmalı. Unutulmamalıdır ki mutfağın olmadığı yerde, turizm de olmaz” diye konuştu.

EGE LEZZETLERİ DÜNYAYA TANITILACAK

Cumhuriyete Doğru’ Tiyatro Oyununa İzmir’de Büyük İlgi Cumhuriyete Doğru’ Tiyatro Oyununa İzmir’de Büyük İlgi

Sağlıklı yaşamın formülünün Ege Mutfağı’nda bulunduğunu söyleyen Yılmaz “Ege mutfağı zeytinyağlı lezzetlerin harmanlandığı hafif ve sağlıklı yemeklerin sıklıkla görüldüğü bir mutfak. İzmir'de ve çevresindeki illerde en zengin seçeneklerini bulabileceğiniz Ege yemekleri, harika otların enfes zeytinyağı ile birleştiği tariflerin doyum olmayan çeşitlerini bulabileceğiniz bir kültüre ev sahipliği yapıyor. Bizim bu fuarda en önemli hedefimiz Ege mutfağını dünyada hak ettiği yere getirmek. Bu amaçla fuarda dünyanın önde gelen şeflerini ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Ancak dünyaya duyurmak yalnızca biz aşçıların görevi olmalı, hepimiz mutfağımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

Editör: TE Bilişim