Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
 Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden evli ve bir çocuk babası Ahmet İşçimen (31) eşi ile birlikte 2 yıl önce iki farklı bankadan konut kredisi kullandıklarını söyleyerek, ‘'Eşimle birlikte fabrikada çalışıyorduk. Kira ödemek yerine kendi evimiz olması için konut kredisine başvurduk. Başvurumuz kabul edilince konut kredisi kullandık'' dedi.

Kendisi üzerine 41 bin TL, eşinin üzerine ise 13 bin TL konut kredisi kullandıklarını anlatan Ahmet İşçimen, ‘'Kredi kullandıktan iki ay sonra her ikimiz de işsiz kalınca kredi taksitlerini ödeyemedik. Yaklaşık 8 ay boyunca hem eşim hem de ben işsiz kaldık. Çare olarak konut kredilerinin taksitlerini kredi kartlarını kullanarak ödemeye çalıştık. Bu şekilde konut kredisi sonrasında kredi kartlarına da borçlandık. Borcumuz katlanarak arttı'' şeklinde konuştu.
Bankalara olan borçlarının kısa süre içerisinde yaklaşık 80 bin TL'ye çıktığını söyleyen Ahmet İşçimen, ‘'Artık bu borçları ödeyecek gücümüz kalmadı. Konut kredisi ve kredi kartı borcuna karşı bankalar icra işlemi başlattı. Hem eşim hem de kendim asgari ücretle çalışıyoruz. Bu şekilde borçlarımızı ödememiz mümkün değil, yardım istiyorum'' diye konuştu.
Borçlarını yapılanmak için çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Ahmet İşçimen, ‘'Cumhurbaşkanlığı'na, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na, milletvekilleri ve fabrika müdürlerine müracaatta bulunarak derdimi anlattım. Borçlarımın yapılandırılmasını istedim. Ancak şu ana kadar yaptığım başvuruların hiç birisinden olumlu sonuç alamadım'' dedi.
Eşi ve ilkokulu birinci sınıfa giden çocuğu ile birlikte oldukça zor duruma düştüklerini kaydeden İşçimen, ‘'Evimizde her gün huzursuzluk var. Evde olduğumda bir kulağım kapıda, acaba avukat ne zaman gelecek? diye düşünüyorum. Çalıştığımız işyerinde ise sürekli evi ve borçları düşünüyorum. Artık huzurumuz kalmadı, bir çıkış yolu arıyorum'' dedi.
İşçimen, kredi kartı borçlarının bir kısmına istinaden İcra Dairesi'ne taahhütname verdiğini anlatarak ‘'Geçtiğimiz günlerde İcra için evimize geldiklerinde 11 Mart'a kadar borçların bir kısmını ödenmek koşuluyla taahhütname verdim. 11 Mart'a kadar belirttiğim borçları ödeyemezsem her taahhütname için 3 ay hapis yatacağım'' ifadelerini kullandı.
Tüm girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine organlarını satılığa çıkardığını açıklayan Ahmet İşçimen, ‘'Tüm organlarımı satılığa çıkardım. Ancak bu şekilde borçlarımı ödeyebilirim'' dedi. Sosyal paylaşım sitesi facebook'a ilan verdiğini söyleyen İşçimen, ‘'Tüm organlarım hatta kendimi satılığa çıkardım. Bir sonuç almayı bekliyorum. Umarım buradan bir sonuç çıkar'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim