Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti


Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Hakkari'de güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü üyeleri arasında yaşanan çatışmada şehit olan Topçu Onbaşı Sinan Dündar'ın Ankara'daki baba ocağı ile Tokat’ın Zile ilçesindeki dedesinin evine ateş düştü. Zincirli Süfla Mahallesi'nde acı haberin ardından bayraklarla donatıldı.

Zileliler şehit ailesini yalnız bırakmadı. Torunun şehit veren Musa Dündar, “Vatan sağ olsun” dedi. Dayı Mustafa Yarar ise bugün şehidin oğlunun doğum günü olduğunu söyledi. 11 aylık asker olan Dündar’ın askerliğinin bitmesine 4 ayının kaldığını belirten Yarar, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Bu arada Zile Kaymakamı Nuri Özder, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ile askeri yetkililer şehidin dedesine başsağlığı diledi. Başkan Vidinel, aileye sabır dileyerek, “Direncimizle o katillerin Türk milletini yıkamayacağını göstermemiz lazım” şeklinde konuştu. Öte yandan Hakkari’den Tokat’a uçakla getirilecek olan şehidin cenazesi memleketi Zile’de toprağa verilecek.





Editör: TE Bilişim