Nihan Akın Memleketini Çoşturdu Karadeniz'de Müzik Fırtınası Esti Nihan Akın Memleketini Çoşturdu Karadeniz'de Müzik Fırtınası Esti
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yapımcı firmaların yetkililerinin katılacağı imza töreni, Büyükşehir Belediye Binası'nda yapılacak. Avrupa'nın en çevreci araç filosuna sahip Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki bin 90 tanesi doğalgazlı, bin 786 araca katılacak yeni otobüsler, 18 metre uzunluğunda, 4 kapılı, tek körüklü, doğalgazlı, özürlü asansörlü, klimalı ve kameralı olacak.
Ankara toplu taşımının temel yapı taşı olan EGO otobüs filosunu, gelişen teknoloji ve Başkentlilerin şikayet ve ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yenilediklerini dile getiren Başkan Gökçek, pazartesi günü satın alma sözleşmesi imzalanacak olan 250 adet yeni körüklü araç ile filonun daha da güçleneceğini kaydetti.

AVRUPA'NIN EN ÇEVRECİ FİLOSU
EGO Genel Müdürlüğü'nün, toplu taşımın yüzde 27-30'unu karşıladığını belirten Başkan Gökçek, ilk parti 50 adet yeni otobüsün Temmuz ayında EGO filosuna katılacağı bilgisini verdi. Gökçek, "18 metre uzunluğundaki yeni otobüslerimiz de son teknolojik donanıma sahip olacak. Tek körüklü, 4 kapılı otobüslerin hepsinde özürlü asansörü, klima ve kamera bulunacak. Yine doğalgazla çalışacak olan araçlar 36 oturan ve 116 ayakta toplam 152 yolcu taşıyabilecek" diye konuştu.
Yeni körüklü otobüsler devreye girdikçe 1991 model İkarus marka ve verimli olmayan araçların hizmetten alınacağını kaydeden Başkan Gökçek, yeni araçların uzun hatlarda hizmet vereceğini açıkladı.


Editör: TE Bilişim