Nihan Akın Memleketini Çoşturdu Karadeniz'de Müzik Fırtınası Esti Nihan Akın Memleketini Çoşturdu Karadeniz'de Müzik Fırtınası Esti
kar maskeli 3 kişi, işe gitmek için Ümitköy'deki evinden çıktığı sırada Ankaralı iş adamı Kutay S.'yi silah zoruyla kaçırdı. Şüphe uyandırmamak için Kutay S.'nin aracını evinin önünden alarak başka bir yere park eden şahıslar, iş adamının ortağı Abdullah A.'yı da kaçırarak, 'ortağının bize 250 TL borcu var, vermezsen ortağını öldürürüz' şeklinde tehdit etti. Kutay S.'nin Aydınlıkevler ve Siteler'deki banka hesaplarındaki 137 bin TL'sini silah zoruyla gasp eden şahıslar, Karapürçek ilçesi Kavaklı köyünde bulunan bir ahıra götürdükleri iş adamına geriye kalan 113 bin TL'yi ödeyeceğine dair ise senet imzalattı. İş adamının, yaşadığı olayı polise anlatması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Başkent'te faaliyet gösteren gasp çetesine yönelik 3 ay süren bir çalışmanın ardından operasyon başlattı. Polisin belirlediği 4 kişinin ev adreslerine yönelik başlattığı eş zamanlı operasyonda, 'kirpi' lakaplı gasp çetesi lideri Kemal A. (27) ile 'Başkent'in en hızlı çelik kasa hırsızı' olarak bilinen Gökhan T. (27), Sedat Y. (38) ve kardeşi Murat Y. (26) kıskıvrak yakalandı. Çete üyelerinin Antalya'ya kaçmayı planladığı ancak kar yağışı nedeniyle kaçamadıkları öğrenilirken, zanlıların evlerinde, 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 7 kar maskesi, hırsızlık suçunda kullanılan kapı kilidi kırma aparatları ele geçirildi.
Zanlılar, "silahlı tehdit, suça azmettirme, adam kaldırma, boş senet imzalattırma, nitelikli yağma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.


Editör: TE Bilişim