Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyona ilişkin, "Zamanlaması yönünden oldukça anlamlı. Bir usulsüzlük ve yanlış varsa bunların ortaya çıkması hepimizin ortak arzusu. Ama çıkarmak için niye 3 yıl bekleniyor, neden seçimin hemen başlangıcında yapılıyor" dedi.
2011 yılında başlatılan soruşturmada 3 yıl yargının sessiz kaldığını ve şimdi harekete geçmesinin manidar olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: “Konunun özenle değerlendirilmesi gerekir. Bu konuyla ilgili sınırlı bilgimiz var. Elde ettiğimiz bilgiye göre, 2011 başlarında bir şikayet üzerine limandaki yükleri boşaltma alanında başlatılan soruşturma var. 2011, 2012, 2013 geçmiş, 2014 başında operasyon yapılmasına karar veriliyor. Ben bunu halkın takdirine sunuyorum. Zamanlaması yönünden oldukça anlamlı Bir usulsüzlük ve yanlış varsa bunların ortaya çıkması hepimizin ortak arzusu. Ama çıkarmak için niye 3 yıl bekleniyor, neden seçimin hemen başlangıcında yapılıyor. Neden yargı 3 yıl suç işlenmesine göz yumdu ve sessiz kaldı? Bunun da kamuoyuna açıklanmasını istiyorum. Merasimle insanlar evlerinden toplanıyor daha neyle suçlandıklarını bilmeden toplum nezdinde mahkum ediliyor. Bu devam ederse ülkede kamu adına iş görenleri teker teker kaybederiz. Yapılan her işte bir şey bulmak için çalışılıyor. Kusur bulmak en kolayı ama iş yapmak, ortaya ürün koymak önemli olan budur."

"BİR BİLGİM YOK"

Kendi akrabalarından C.H.’nin de gözaltına alınıp alınmadığı konusunda henüz bir bilgisi olmadığını belirten Yıldırım, şu an 24 kişinin gözaltında bulunduğunu ifade etti.

Yıldırım, bir gazetecinin, "Yapılan operasyon iktidara karşı bir komplo mu?" sorusuna şöyle karşılık verdi: “İşin gelişimi bellidir, 2011 yılında başlatılan soruşturma 3 yıl aradan sonra harekete geçilerek operasyon yapılıyor. Bu açık değil mi? Bu yanlış algı oluşturmaya, seçim sürecine sabote etmeye yöneliktir. Bizim alnımız aktır. Bu filmi 2011 seçimlerinde yine İzmir’de 20 gün kala gördük. Aynı şeyler tekrarlanıyor. Bunlar artık geçerli şeyler değil. Bu yolla kimse sonuç alamaz. İnsanları soruşturmadan, yargılamadan toplum nezdinde mahkum etmek hukuku katletmektir. İnsanların evi yeri belli insanları gidip baskın yaparak evinden almanın ne anlamı var? Buraya özellikle geldim desteğimi vermek için. Bu kabul edilemez. Bekleyip 3 yıl sonra niçin düğmeye basıyorsunuz. Suçla mücadele edelim derken suçu teşhir ederek hukuk devleti ilkelerini çiğnersiniz."
Editör: TE Bilişim