Nihan Akın Memleketini Çoşturdu Karadeniz'de Müzik Fırtınası Esti Nihan Akın Memleketini Çoşturdu Karadeniz'de Müzik Fırtınası Esti
Erendağ Kayak Merkezi’nde geçtiğimiz hafta gece yarısı elektrik kontağından çıkan yangında restoran bölümü dışındaki yerler ile tesisin çatısı tamamen kül olmuştu. Yangının ardından bir hafta sonra bölgeye ulaşılınca, yangının izlerini ortaya çıktı. Yangının çıkış anından itfaiye ekiplerine haber veren çalışanlar, yolun karla kaplı olması nedeniyle yardım alamayınca sabahın ilk ışıklarına kadar kar atarak yangını söndürmeye çalıştılar. Yangın kameralara saniye saniye yansıdı.
Erendağ Kayak Merkezi İşletmecisi Mustafa Hızarcı, yangının gece 24.00 sıralarında elektrik kontağı ile başladığını belirterek, “Biz yangını söndürmeye çalıştık. İtfaiye ekiplerinden yardım istedik. Ancak aşırı kar nedeniyle kapalı olan yol açılamayınca itfaiye ekipleri gelemedi. Kendi imkânlarımız ile kar atarak yangını söndürebildik. Zarar 400 bin TL civarındadır. Hiçbir şey kurtarılamadı. Yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırmaların sonucuna göre elektrik kontağından çıktığı kesinleşti. Sadece restoran bölümümüz çalışıyor. Konaklama yapılamıyor. Erendağ Kayak Merkezi tesisinin eksikliklerinin biran önce tamamlanmasını bekliyoruz. Hiçkimsenin gelmemesi bizi çok üzdü. Her yere haber verdik. Fakat ne itfaiye, nede başka bir kurum geldi” dedi.


Editör: TE Bilişim