Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor! Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor!
Kemik eğriliği tedavisi gören 19 yaşındaki Nergiz Kırmızı'nın boyu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen operasyonla 9 santim uzatıldı.
Kemik eğriliği tedavisi için 2012 yılı Eylül ayında KSÜ Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan Nergiz Kırmızı, hem hastalığından kurtuldu hem de boyu 9 santim uzatıldı. Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve El Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Üzel tarafından tedavi edilen Kırmızı, 15 aylık zorlu tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşarak büyük mutluluk yaşadı.

Lise son sınıftayken ameliyat olduğunu ve hasta yatağında derslerini çalışarak, okulunu dışarıdan bitirdiğini ifade eden Nergiz K., “Ben daha 7 yaşımda iken tanıştım hastaneler ile. O günden bu yana da derdime çare aradık ailemle. Babam tedavim için arabası da dahil varını yoğunu sattı Mersinde beni ameliyat ettirdi ama büyüdükçe aynı sıkıntılar tekrar oluştu. Biz tekrar çare aramaya başladığımızda rabbim bizim karşımıza Murat Hocamı çıkardı ve 20 Eylül 2012 tarihindeki ameliyatımın ardımdan süren 15 aylık sıkıntılı ve dikkat gerektiren dönemde hocam ve hastane çalışanları bana sanki kendi çocuklarıymış gibi davrandı. Onların ilgileri, ailemin desteği ile çok şükür hem kemik eğriliğim düzeldi hem de 142 santim olan boyum 151 santime çıktı. Allah derdimize çare olan herkesten razı olsun” diye konuştu.

Genç kızın annesi Hediye K. ise, “7 yaşından bu yana onu ilk defa böyle mutlu görüyorum, Nergizim çok çekti ama inşallah bütün dertleri artık bitecek. Allah’ıma şükürler olsun ki karşımıza Murat hocamızı çıkardı, Allah onlardan razı olsun” dedi.

Genç kızı tedavi eden Prof. Dr. Murat Üzel de KSÜ’de uygulanan bu ilk tedaviyi başarıyla sonuçlandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Tedavi sürecini anlatan Üzel, şöyle konuştu:

“Hastamız bize müracaat ettiğinde bilinmeyen bir nedenle her iki bacakta dışa kavislenme, içe dönme olarak tarif edilebilecek şekil bozukluğu, yürüme güçlüğü ve aşırı boy kısalığı mevcuttu. Hastamız doğuştan beri mevcut olan bu hastalığı nedeniyle 7 yaşında başka bir merkezde ameliyat olmuş ancak bir süre sonra bacaklarındaki eğrilik ve yürüme güçlüğü tekrar nüksetmiş. 20 Eylül 2012 tarihinde ameliyat ettiğimiz hastamıza yurt dışında da yeni uygulanmakta olan ve bir Türk mucizesi olan ‘Adam Frame’ adlı bilgisayar destekli en gelişmiş İlizarov sistemi (Kemiğin ince teller ve çemberlerle tespit edildiği bir sistemdir) uygulandı. Her iki diz altındaki iki kemik toplam 6 noktadan kırılarak kemik parçaları tel ve çivilerle sabitlendi ve kemikteki eğrilikler ile boy kısalığı yavaş yavaş (günde 1 mm'lik hızla) düzeltildi. 15 ay boyunca yakından takip edilen hastanın boyu 9 cm uzatıldı ve 142 santim olan boyu 151 santime ulaştı. Cihazdan bugün çıkartılan hastamıza kırılmaya karşı bir tedbir olarak diz ve ayak bileğini serbest bırakan boru alçı uygulandı. Hastamız şu an alçısıyla yürüyor, oturup kalkabiliyor. Bacaklarındaki düzelme ve boy uzamasından hem kendisi hem de ailesi son derece memnun.”
Editör: TE Bilişim