Turabi Survivor'a Veda Etti Turabi Survivor'a Veda Etti
Törenler daha sonra Zafer Meydanı’nda yapılan kutlama programı ile devam etti. Buradaki törenler Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı, vatandaşların, öğrencilerin ve protokol üyelerinin bayramını kutlaması ile başladı.
Erzincan 3. Ordu Bölge Bando Komutanlığı ekibiyle birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gaziler adına Vali Mayda'ya buket, Garnizon Komutanı Yılmaz'a kurtarılmış vatan toprağı ve Belediye Başkanı Canlı'ya şehrin anahtarı verildi.
Törende konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türk milletinin şanlı tarihinde bağımsızlık ve hürriyetine olan tutkusunu defalarca gösterdiğini belirterek, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun da bu kahramanlık öykülerinin seçkin örnekleri arasındaki yerini koruduğunu söyledi. Canlı, kurtuluşu anlamanın yakın tarihi iyi bilmekle mümkün olduğunu belirterek, “Geçmiş bilinmeden gelecek idrak edilemez. Geleceğin büyüklerine seslenmek istiyorum; mesleğiniz ne olursa olsun, hangi şartlarda yaşarsanız yaşayın milli tarihimizi çok iyi öğrenin. Çünkü tarih sadece geçmişi yargılamak için değil gelecekle ilgili sağlam kararlar vermek için de gereklidir. Kurtuluşu anlamak ancak bu şekilde mümkün olacaktır” dedi.
Canlı'nın konuşmasının ardından gönderilen kutlamam mesajları okunurken, öğrenciler tarafından şiirler seslendirildi. Kurtuluş günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve kros yarışmalarında dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesinin ardından halk oyunları gösterileri ve resmi geçit töreni ile program sona erdi.
Törenlere Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanları, siyasi parti il temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Editör: TE Bilişim