Nihan Akın Memleketini Çoşturdu Karadeniz'de Müzik Fırtınası Esti Nihan Akın Memleketini Çoşturdu Karadeniz'de Müzik Fırtınası Esti
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, bu sene 4.'sünü düzenlediği 'Baki Koşar Nefret Suçları İle Mücadele' haftası kapsamında, İsveçli fotoğraf sanatçısı, insan hakları savunucusu Elisabeth Ohlson Wallin ve sergisi "In Hate We Trust"ı İzmirli sanat severlerle buluşturuyor. İsveç'te "Dikkat, sergilenen fotoğraflar yoğun duygular uyandırabilir!" uyarısı ile sergilenen "In Hate We Trust" 18 Şubat - 8 Mart 2012 tarihleri arasında Deniz Güzel küratörlüğünde K2'nin tavan arası karanlığında izleyici ile buluşuyor. Seride tüm zamanların en güçlü sanatçılarından Carravagio ve Gentileschi gibi usta ressamların eserlerinin, yakın tarihten çarpıcı olayları betimleyen post-modern reprodüksiyonları yer alıyor. Tıpkı Barok ressamlar gibi Wallin de göz kamaştırıcı güzellikteki kompozisyonlar, çarpıcı ışık kullanımı ile vahşi olayların gerçek hikayelerini anlatıyor.
Fotoğraflarıyla izleyicileri adeta sanat tarihinde bir zaman tüneline sokan Wallin, birbirinden bu kadar farklı özelliklere sahip zaman dilimleri arasındaki mesafeyi doğru bir okuma ile hızla kat etmeye ve eserler karşısında rahatsız edici bir farkındalık, hatta bir aydınlanma yaşamaya davet ediyor.

Editör: TE Bilişim