Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı
Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Bakan Yılmaz'ı Çankırı Valiliği önünde Vali Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, kurum müdürleri ve vatandaşlar karşıladı. Ardından Çankırı Valiliği'ne geçen Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada Çankırı'nın önemli bir il olduğunu ifade ederek,''Çankırı ile ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Buraya kaynakları görüp değerlendirmede bulunmak için geldik'' dedi.
Çankırı'da bulunan bir fişek fabrikasının mermi üretmek için bakanlıktan izin istediğinin Vali Özcan tarafından kendisine iletilmesi üzerine değerlendirmede bulunan Yılmaz, ''İhracat kaydıyla özel firmaların talepleri doğrultusunda tüm mermi üretimi taleplerine izin veriyoruz'' ifadelerini kullandı.
Bakan Yılmaz'a Çankırı ile ilgili kısa bir brifing veren Vali Özcan, Çankırı'da bulunan askerlik şubelerinde 38 personelle hizmet verildiğini kaydetti. Çankırı'da bulunan MKE silah fabrikasının eksik kapasiteyle çalıştığını söyleyen Vahdettin Özcan, ''MKE Silah fabrikamız 1986'da seri üretime geçti. Şuanda yaklaşık 350 personelimiz görev yapıyor. Silah fabrikasında bulunan tesis ve tezgahlarının mevcut kapasitesinin altında çalıştığını düşünüyorum ve bu konuda yeni çalışmalar yapılarak burasının belki
ASELSAN gibi bir yapıya dönüştürülebileceği kanaatindeyim'' dedi.
Çankırı'da önemli bir altyapının bulunduğunu kaydeden Özcan, ''Çankırı'da silah sanayisi anlamında önemli bir altyapı var. Bu altyapının değerlendirilmesi kanaatindeyim'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim