Turabi Survivor'a Veda Etti Turabi Survivor'a Veda Etti
Gökbel Köyü Muhtarı Mehmet Aslanpay; Ortaca Kaymakamlığına verdiği dilekçede Gökbel Köyü Kızılcapınar Mahallesi’nde bulunan 13 evin heyelan yüzünden maddi zarar gördüğünü bildiren dilekçeyi verdi. Kaymakam Mustafa Gürdal; köylünün daha fazla zarar görmesini önlemek için Valiliğe bildirdi. Valiliğe bağlı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı 4 kişilik ekip, Gökbel Köyü’ne gelerek yağmur nedeniyle yumuşayan zeminde meydana gelen heyelanın ardından hasar tespit çalışması başlattı.
Verdiği dilekçe hakkında bilgi veren Gökbel Köyü Muhtarı Mehmet Aslanpay; “Salı günü yağan yağmurlar nedeniyle köyümüzün Kızılcapınar Mahallesi’nde bulunan 16 evin heyelan altında olduğunu Kaymakam Mustafa Gürdal’a verdim. Kaymakamımız durumu İl Valiliğine bildirdi. İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ekipleri köye gelerek heyelan yüzünden maddi hasar gören ve evin ortasından ikiye ayrılan evi ve diğer evleri gezip, hasar tespit çalışmalarına başladılar. Şu anda çalışmalar devam etmektedir. Devletimize teşekkür ediyorum. Özellikle Kızılcapınar Mahallesi'nde su borularının patlamasına ve yolun kapanmasına neden olan toprak kaymasında üç evde büyük çaplı maddi hasarın oluştuğu ve diğer 10 evlerinde heyelan nedeniyle risk altında olduğunu belirlendi” dedi.
Heyelan nedeniyle evleri ortadan ikiyi bölünen İsmet Öztürk’ün eşi Gençay Öztürk de; “Salı günü yağan şiddetli yağmur nedeniyle zeminin kayması neticesinde evimiz ortadan ikiye bölündü. Oturulamaz duruma geldi. Boşaltmak zorunda kaldık. Şimdi Kayınvalidem ile birlikte oturuyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.
Konunun takipçisi olduklarını ifade eden Kaymakam Mustafa Gürdal ise; “Ekiplerin hasar tespit çalışması bitmek üzeredir. Sonuçları Ankara'ya göndereceğiz ve gerekli işlemleri yapacağız. Evi zarar gören ve risk altında olan vatandaşlarımızı ya konteynırlara ya da kiraladığımız evlere yerleştireceğiz. Kimse mağdur olmayacak” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim