Turabi Survivor'a Veda Etti Turabi Survivor'a Veda Etti
Edirne'de Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debilerinin artması nedeniyle meydana gelen taşkınlar sürüyor. Gece hava sıcaklığının eksi 12 derece düştüğü Edirne'de vatandaşlar bağ evlerine kayıklarla gidiyor.
Bulgaristan'ın Harmanlı Bölgesi'nde bulunan İvanova barajının yıkılmasının ardından, Edirne'de Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin taşmasıyla çok sayıda köy sular altında kalmıştı. Dün kayıklarla bağ evine ulaşmaya çalışan vatandaşlar bugün de taşkın sularının donması nedeniyle buz içinde kalan evine ulaşmaya çalıştı. Harun Fidan isimli bir vatandaş, bindiği kayıkla buzları sopalarla kırarak bağ evine ulaşmak için büyük çaba sarf etti. Önce buzlar içinde kalan kayığı kurtaran Fidan, daha sonra eline aldığı
sopayla buzları kırarak kendine yol açtı. Bahçe kapısını güçlükle açan Fidan, yine buzları kırarak evine güçlükle ulaştı. Evini kontrol eden Fidan, "Hava çok soğuk, donuyoruz nehirlerde buz tuttu, evimiz buz altında kaldı. Bu buzlar ve sular çok zarar veriyor" dedi.
Öte yandan, buzlanmış kayıklarda giden vatandaşlar, köpek ve yavrularını çaresiz halde görünce yardım etti. Kum torbalarıyla kapattıkları evin önüne vatandaşlar köpek ve yavrularını için yer yaptı. Anne köpeğin yavrularına sarılmış ve ağzından çıkan buharla yavrularını ısıtmaya çalıştığı görüldü. Köpekleri kurtaran vatanda, "Ben kayığımla gidiyorum, köpek ve yavrularını gördüm. Üç yavru öldü, şimdi köpek de onları ısıtmaya çalışıyor. İşte anne olmak böyle bir şey" dedi.
Nehirlerde son yapılan ölçümlerde ise Meriç nehrinin debisi bin 400 metreküp saniye ulaştı.Edirne'de hava sıcaklığının eksi 8 derece olması beklenirken kar yağışı bekleniyor.


Editör: TE Bilişim