Rahatsızlanan Yıldız Tilbe, Sosyal Medya Hesabından Açıklama Yaptı: Rahatsızlanan Yıldız Tilbe, Sosyal Medya Hesabından Açıklama Yaptı:
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uçak fabrikası kurulduğunu belirten Yıldırım, "Bu şirket çalışmalarına şu an devam ediyor. Üniversitemizin bünyesinde de oluşturduğumuz mühendisler grubuyla uçak tasarımı çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
1953 yılına kadar kullanılan eski uçak fabrikalarının tekrar açılacağını belirten Yıldırım, Mayıs ayında fabrikanın açılışının yapılacağını kaydetti. Başlangıç olarak 4 kişilik uçaklar üretileceğini belirten Yıldırım, "Şu anda uçak malzemelerimiz yüzde 90 oranında Türkiye'de üretiliyor. Aklınıza ne gelirse, iniş takımları, gövde, telsiz sistemleri ve lastikler ülkemizde üretiliyor. Şu anda iki Türk firması da uçağımızın üzerine koyacağımız motoru üretiyor. Yazılımını da Türk Hava Kurumu Üniversitesi
yapacak. İnşallah ilk üretimi 2014 yılında yapacağız" İfadelerini kullandı.
Başlangıçta tamamen sistem entegrasyonu şeklinde üretim yapılacağını vurgulayan Yıldırım, "Helvayı yapmak içi her şey var. Helvayı karıyoruz" diye konuştu.
Türk Hava Kurumu'nun bu güne kadar yüzlerce paraşütçü, planör ve pilot yetiştirdiğini belirten Yıldırım, "Dünyada amatör havacılık eğitimleri konusunda ücretsiz eğitim veren bizden başka bir kurum yok. Bunu da biz yapıyoruz" diye konuştu.
Fransız parlamentosundan geçen Ermeni tasarı konusuna da değinen Yıldırım, "Bizim bu sene yeni paraşüt alımımız vardı. İhaleyi bir Fransız firması kazandı. Biz önce askıya aldık. Sonra iptal ettik. Üzerimize düşeni yaptık" ifadelerini kullandı. 2010 yılında Fransa'dan bir yangın ihalesi kazandıklarını söyleyen Yıldırım bu ihaleyi de Fransa'nın iptal ettiğini belirterek bu konuda açtıkları davanın da devam ettiğini kaydetti. Türk Hava Kurumu'nun diğer bir hizmetine de değinen Yıldırım THK'dan eğitim alan
pilotlara uçak kiralayacakları bilgisini verdi. 2014 yılında gerçekleşmesi planlanan uçak kiralama uygulamasıyla, bir gün önceden THK'ya taleplerini ileten pilotlara, bir gün sonra kiralık uçak tahsis edilecek. Yıldırım, "Kişi isterse Cuma günü uçağına atlayıp hafta sonu tatilini geçireceği yere gidecek. Hafta sonu uçağına atlayıp buraya gelecek. Yere indikten sonra da arabasına atlayıp işine gidecek" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim