Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı
Beş çocuk babası 55 yaşındaki Kutbettin Akgüneş'in cenazesi, bugün öğle saatlerinde Van İl Emniyet Müdürlüğü tören mangasıyla birlikte Muradiye ilçesinin Dürükaş köyüne getirildi. Cenazenin köye girişinde acılı aile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Babasının ambulanstaki Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan kızının, "Sana ve sana sarılan ay yıldızlı Türk bayrağına kurban olayım" diyerek ağlaması törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Köy camisinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra
Akgüneş'in naşı köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazenin defni sırasında protokol da küreklerle cenazenin üzerine toprak attılar. Cenaze törenine Muradiye İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Kalkan, çeşitli kamu kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazenin defninden sonra törene katılanlara taziye evinde yemek verildi.
1984 yılında Van İl Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başlayan, uzun süredir çarşı ve mahalle bekçiliği yapan Kutbettin Akgüneş, emekli olmaya hazırlanıyordu. Akgüneş, dün akşam, Edremit Polis Merkezi'ndeki görevinden çıktıktan sonra, bir özel okulda öğretmen olan ve 'Beni bekle birlikte eve gidelim' diye aradığı oğlu Sinan Akgüneş ile birlikte Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağından yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu oğlunun gözleri önünde hayatını kaybetmişti.


Editör: TE Bilişim