Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak  Filmler Belli Oldu Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu
İnternet teknolojilerinin sonuçlarından olan e-ticaret, zaman, tek bir ekran üzerinden sunduğu çeşitlilik ve fiyat seçenek avantajı sayesinde büyük pratiklik sağlıyor.

İnternetten en çok giyim alışverişi yapılıyor
Medyada yer alan araştırmaları inceleyen MTM, bireylerin online alışverişi en çok giyim, ulaşım ve elektronik eşyalar almak için tercih ettiğini saptadı. Satın almalarda en çok kredi kartı tercih edilirken, kullanıcılar ürünlerini yaygın olarak hafta içi öğlen ve akşam saatlerinde satın alıyorlar. İnternet alışverişlerinin yapıldığı cihazlar incelendiğinde ise kullanıcılar en çok akıllı telefonları tercih ederken, dizüstü bilgisayarlar sonraki seçenek olarak görülüyor.

Online alışverişin önündeki engel, güven kaygısı
Medya Takip Merkezi’nin yaptığı medya araştırmasına göre, internet alışverişinde en büyük kaygıyı güven oluşturuyor. Öyle ki, Türkiye İstatistik Kurumu’nun geçtiğimiz yıl paylaştığı veriler, bireylerin duyduğu kaygıyı doğrular nitelikte. Araştırma sonucuna göre internet üzerinden sipariş veren bireylerin yüzde 24,9’u sorun yaşıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ise geçtiğimiz günlerde, internet alışverişlerinde güvenliği üst düzeye çıkarmak amacıyla “Güven Damgası” sistemini duyurdu. Yeni sistem ile standartlara uyduğu tespit edilen e-ticaret sitelerine güven damgası tahsis edilecek.
E-ticarete yönelik medyada yeni yıldan bu yana yansıyan haberlerin raporunu çıkaran Medya Takip Merkezi, yazılı basında 5 bin 732, görsel basında 447 ve internet medyasında 21 bin 162 haber olmak üzere toplam 27 bin 341 haber yer aldığı sonucuna ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine bakıldığında ise elektronik ticaret, toplam 22 bin 713 habere konu oldu.


Editör: TE Bilişim